Снимка: БГНЕС

"Всеки един е равен до закона, независимо дали е министър, кмет или известна личност".

Така вътрешният министър коментира избухналия снощи скандал между градоначалника на Сливен и столични полицаи на алея "Яворов".

"Сами разбирате – когато полицейски автомобил те преследва няколко километра, не можем да хвърлиш документите си и да се държиш по този начин и да показваш неприлични жестове – това е доста неприлично поведение", възмути се той.

Още по темата

Цветан Цветанов каза пред журналисти, че е имало доста свидетели на инцидента, а техните разкази се припокриват с това, което полицаите са разказали за сблъсъка си с Йордан Лечков.

"Данчо го уважавам много, направил е много за България, направил е много за града си Сливен, но аз смятам, че всички трябва да се равни пред закона", категоричен бе Цветанов.

МВР шефът уточни, че е приятел с Лечков и заедно са участвали в благотворителни мероприятия, в кампанията за изборите, "но смятам, че постъпката му не е постъпка за одобрение. Убеден съм, че и той самият е осъзнал какво е направил", добави той.

Вътрешният министър за породен път даде пример със своята съпруга, която също е била глобена, заради нарушение на пътя и не се е възползвала по никакъв начин от положението, което има.

Цветанов бе категоричен, че "за да променим държавата си, трябва да променим манталитета си".

Междувременно началникът на Първо РПУ в София Евгени Игнатов обяви, че срещу Лечков ще бъде образувано досъдебно производство за това, че е попречил на полицията да изпълни своите задължения.

Кметът на Сливен не се яви в 10 часа в полицията, за когато имаше призовка.

Йордан Лечков обяснил, че има неотложни ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase