Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок. Снимка: Булфото
fallback

10 650 лева държавна такса трябва да внесат до седмица Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок, постанови Окръжният съд в Пловдив.

Сумата е необходима, за да се задвижи исковата молба по претенциите им за 371 декара земи край Кричим.

Магистратите подчертаха, че от 2007 година - началото на процеса, сумата е нараснала неколкократно.

Oще по темата

Парите трябва да бъдат внесени до една седмица. В противен случай исковата молба на царските величия ще бъде оставена без уважение.

На заседанието съдът прие комплексна експертиза за оценка на незастроените земи и гори. Тя е в размер на 1 195 640 лева. Държавната такса е определена въз основа на тази експертиза.

"Очаквахме делото да приключи днес. Ще внесем таксата, искаме процесът да приключи възможно най-скоро", коментира пред Dnes.bg адвокатът на Сакскобурготски Ели Христова.

"Ако държавата загуби делото, както се очаква да стане, парите ще бъдат възстановени на Симеон и сестра му", допълни тя.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 14 години

Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок.Te ne sa aristokrati.Incesi,alchni,tapi,ne mozeshti da govorqt nito edin ezik.Te ne mogat da opravqt 8 veka semeistvoto si,shtql da ni opravi za 800 dni.Impotent komardziiski.Ed na dobra duma ne sam chul ili prochel v svetovnata presa za tezi plevelni izdanki.Kak car e toi?CARICA a sestra mu e princ

56

****

преди 14 години

Дано видим по скоро кучета да препикават гроба му на този дрът мошенник,а на гроба му да пише,за този лаком *** един дървен кръс.

55

Анонимен

преди 14 години

Моят дядо, който е участвал в балканската,междусъюзническата и първата световна войни казваше проклет да е Фердинанд и не ни разрешаваше да питаме или говорим за него. А ние докарахме внука му да оправя държавата и той ни обеща, че това ще стане за 800 дни, но уви нищо подобно не се случи. За 800 дни той правилно се ориентира какво може да плячкоса за себе си и фамилията си.

fallback