Ангел Христов каза пред ВСС, че не познава съдия Генков. Снимка: Булфото

ВСС ще проверява телефонните разговори на съдията от ВАС Панайот Генков, за когото бе изнесена информация, че се е срещал с бизнесмена Ангел Христов.

Това стана ясно след като днес по-известният като един от двамата Братя Галеви даде показания по случая пред членовете на съвета.

Престоят на Ангел Христов във ВСС продължи по-малко от половин час. Той пристигна 20-ина минути по-рано от предвиденото, а на излизане отказа всякакъв коментар пред журналистите.

Председателят на етичната комисия към ВСС Цони Цонев каза, след срещата, че Ангел Христов е обяснил, че не познава съдия Генков.

Пред магистратите той казал, че не се познава със съдията, никога не го е виждал и не е разговарял с него.

Брат Галев е потвърдил, че е бил в заведението, но не заедно с Панайот Генков – нещо, което се потвърди и от думите на магистрата, и от показанията на работещите в ресторанта.

Въпреки това ВСС ще изиска разпечатка от телефонните разговори на съдия Генков, за да установи дали все пак двамата не са имали някакви контакти.

Цони Цонев обясни, че Ангел Христов е дал на магистратите номерата на двата си GSM-a, за да може, след като излезе разпечатката, да се види дали някой от телефоните фигурира в нея.

Председателят на етичната комисия обясни, че иска да приключи проверката така, че да бъдат изключени всички възможни варианти за съмнения.

По думите му в случая не става въпрос за недоверие към показанията на съдия Генков, на Ангел Христов и на другите хора, които вече дадоха обяснения по случая.

Искането на разпечатките не било и презастраховане от страна на комисията, просто магистратите държали да изключат всякакви съмнения, които могат да се появят по казуса.

На въпрос не се ли опитват членовете на ВСС да избегнат евентуални обвинения, че магистратите се прикриват един друг, Цони Цонев каза: „Има резон в подобен начин на мислене. Приказката е известна, че гарван гарвану око не вади“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase