Снимка: БГНЕС
fallback

ДПС настоява прокуратурата да направи пълна проверка на проекта за хидровъзел "Цанков камък".

Ръководството на партията е изпратило писмо с това искане до главния прокурор Борис Велчев.

От ДПС настояват проверката да установи кои компетентни органи са взели решение за определяне на изпълнител и в последствие са сключили договор за реализиране на проекта "Цанков камък".

От движението искат да бъде изяснено и каква е първоначално договорената цена и кой и на какво основание е взел решението за завишаването на цената.

Oще по темата

Писмото, изпратено до медиите, е подписано от лидера на ДПС Ахмед Доган и заместник-председателите на партията Лютви Местан, Алиосман Имамов, Христо Бисеров, Филиз Хюсменова и Рушен Риза.

Повод за искането са публикациите за сериозни нарушения при осъществяването на проекта.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че дава "Цанков камък" на прокуратурата заради нарушения за милиони левове при реализирането на проекта.

В медиите пък се появи информация, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил консултант по проекта, от което е спечелил 1.5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ФАШИСТ

преди 14 години

Като не ти харесваме българите или се махай или стой тука и търпи!Ебания се оплаква че му е широк ануса!

28

Думи нямам !

преди 14 години

Ние сме частници и Цанков камък ни дължи 15 000 лв, които за нас са страшно много пари . Но фалираха и ......взехме дедовия . А тоя всепризнат ерудит, философ, лабораторен виртуоз в Енергетиката / водната / и скрит гений Доган 1 500 000 лв. И си ги е взел !!

27

Анонимен

преди 14 години

май ГЕРБ ще се удави в този язовир.

fallback