Снимка: БГНЕС
fallback

От 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на документи за самоличност на български граждани и чужденци само за бърза и експресна услуга (съответно за три работни дни и за осем часа), съобщиха от МВР.

На 15 март спира приемът на заявления за издаване на документи с платена такса за обикновена услуга (до 30 дни).

На 17 март спира приемането на заявления за издаване на шофьорски книжки и лични карти за чужденци с такса за бърза услуга. Ще се приемат заявления само за експресна услуга.  

На 24 март от 8,30 часа се преустановява приемането на заявления за български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. Ще остане само прием на заявления за експресна услуга.
   
На 25 март след 12 часа спира приемът на всякакви заявления за български документи за самоличност от сегашния образец.

След този час на 25 март (петък) ще се връчват готовите издадени по сегашния образец документи.  

От 29 март започва приемът на заявления за издаване на български документи за самоличност на български граждани и чужденци по новия образец.

До 6 април ще се приемат заявления за издаване на документи само с такса за обикновена услуга, а след това – и за бърза и експресна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

silvi

преди 14 години

samo che,ne zabravyajte che ste v EU i kakvi zadaljeniya i prava imate.3 meseca predi da izteche sroka na lichni dokumenti se podava molba za podnovyavane ili novi.

34

Анонимен

преди 14 години

Много неграмотност лъха от коментарите. Сто пъти обясняваха и пак малоумния народ не е разбрал. Материалът наистина е ужасен - и за бахур не става.

33

Добромир

преди 14 години

Документите се сменят когато им изтече срока,но ако искаш можеш и сега да си ги смениш,ако имаш излишни нерви за губене де,предполагам в началото че е някаква лудница,испанците са го измислили,обаждане по телефона и ти дават ден и час,отиваш сядаш на масата и толкова няма чакане,блъскане и т.н.

fallback