Снимка: БГНЕС
fallback

Емилия Масларова е на свобода срещу гаранция от 50 хиляди лева, става ясно от официалното съобщение на прокуратурата.

Бившата социална министърка е обвиняема за това, че в периода от ноември 2007 г. до май 2009 г. като длъжностно лице е присвоила малко над 11 млн. лв. държавни средства.

Според прокуратурата точната сума е 11 038 405,55 лв.  

Заедно с Масларова за присвояване на държавни пари са обвинени и Михаил Методиев и Венцислав Драганов от Стара Загора. Фирмата на Драганов е извършила „златния“ ремонт на центъра за социални услуги в Стара Загора.

Според държавното обвинение Масларова е извършила и улесняващо присвояването престъпление по служба, а именно нарушила е служебните си задължения, предписани в Закона за обществените поръчки.

Oще по темата

Обвинения за това са повдигнати и на бившия й заместник Димитър Димитров и главния секретар на ведомството Иван Пенев.

По-рано Емилия Масларова дойде в Националната следствена служба, където бе разпитана за скандално скъпия ремонт на центъра за социални услуги в Стара Загора.

Dnes.bg припомня, че през октомври миналата година парламентарната комисия за борба с корупцията започна проверка срещу бившата социална министърка.

През ноември главният прокурор Борис Велчев поиска да бъде снет депутатският й имунитет, а малко по-късно народните представители я освободиха от поста председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

Депутати от БСП и ДПС възразиха срещу решението и поискаха съдът да го обяви за противоконституционно.

Днес обаче Конституционният съд отхвърли искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

357

ба иц

преди 14 години

колко много злоба!

356

Анонимен

преди 14 години

никаква свобода за този долен ..... 20 години са и малко на нея поне 40 трябва и да върне всичките пари които е откраднала и включително ремонтите да са за нейна сметка!

355

Анонимен

преди 14 години

дърта каза 20 години затвор

fallback