Митрополит Николай. Снимка: БГНЕС
fallback

Изказването на Елтън Джон е богохулно. То е предизвикателство и изкушение за християните по цял свят, особено сега, през първата седмица на Великия пост, когато всички вярващи се каят и очистват от греховете си.

Противно на тях, този човек афишира греха си и го приписва не даже на друг човек, а на самия Господ Иисус Христос, за когото Библията казва, че "грях в Него няма" .

Това че, световните медии разпространяват подобни извратени мнения, показва колко дълбоко в греховете е потънал съвременният свят и колко се е отдалечил от божествените истини. Безбрачното съжителство е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното.

Не се лъжете: ... нито блудници, ... ни мъжеложници, ... няма да наследят Царството Божие (I Koр.6:9-10).

Това пише митрополит Николай в сайта на Пловдивската митрополия.

Вероятно мнението му е по повод казаните преди дни от Елтън Джон думи пред американско списание:

"Исус е бил чувствителен и суперинтелигентен гей, който разбирал проблемите на хората и искал всички ние да сме изпълнени с любов и разбиране".

Oще по темата
Преди седмици пловдивският митрополит се обяви и срещу ГМО-тата и призова мъжествените ни политици да се противопоставят на опита България да се превърне в "опитно поле за тези нечистиви експерименти".

В декларация Владиката напомня, че православната църква не е противник на научните търсения, когато са подчинени на добруването на човека и се провеждат с респект към Твореца, " но това вече не е наука, а луциферовски бяс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

283

ikata

преди 14 години

до 304 - ти си безумен момче! Не може някакъв пикльо като тебе да дава съвети да се актуализира Библията ( която е Божието Слово) Бог няма да се наглася спрямо тебе, а ти трябва да се промениш за да си угоден на Бога, защото ти зависиш от Него, а не Той от теб- ти ще бъдеш на съд за делата си, а не Бог. Дано да ти стане ясно! В последната книга в Библията "Откровение" пише да не се прибавя и да не се отмахва от Словото божие.

282

дедо поп

преди 14 години

Николайчо, в кой век живееш бе попе!?!?! какъв грях те гони в 21 Век! Колко двойки живеят без да имат сключен брак, а дори имат и дечица! Вие поповете ли сте седнали да ни учите на религия. Айде актуализирайте си вярата, че като ви гледам май на религиозен фундаментализъм ви избива!Не е ли по-добре да се изказвате по повод безкрайното крадене, убийства, изнасилвания и побоища в страната, пък след това ако ви остане време и сили мислете за кой кво казал по света!

281

Анонимен

преди 14 години

Еи Джон много си *** бе,като няма какво да кажеш я ходи и си скрии главата там където слънце не угрява.Аз лично не съм от наи вярващите ,но е много грозно да говориш такива извратени неща за бога,все пак никои не знае какво има като умреш,а и със това само доказваш колко си извратен,не че ние не го знаехме и преди.

fallback