Димитър Попов. Снимка: Булфото
fallback

"Поне два милиарда долара минаха през куфарчетата. Това бяха парите от валутния резерв. На някой чувствително се напълниха джобовете", каза пред bTV бившият министър-председател Димитър Попов.

"От март до декември 1990 година, това прави осем месеца, от валутния резерв изчезнаха 2 млрд долара", спомни си той.

Според него имало списък за тези пари, който навремето бил държан от Андрей Луканов и е ясно кой ги е получил.

Попов смята, че много малко от тези пари са се върнали обратно в страната.

"Този процес е доста мъчителен", каза още бившият премиер.

Той съобщи, че в момента получава 400 лева пенсия и не съжалява, че зад него са минали такива огромни суми.

По отношение на днешното управление Попов каза, че "стиска палци" на правителството, за да успее.

"Премиерът е симпатичен, но той се нагърби с доста неща, а това изисква доста време", каза в заключение Димитър Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

Правист

преди 14 години

Това,което казвате господин Попов, е абсолютно вярно! но не казвате,че именно Луканов ви нареди като силния човек тогава да регистрирате ДПС за участие в изботи за ВНС/ въпреки,че беше и е партия на етническа основа/, А след това пак Луканов ви възнагради за това на;ционално предателство,като ви определи за министър-председател след неговата оставка в края на 1990 т.Може би хората вече са забравили,че през 1990 г. Димитър Попов бе председател на Софийския градски съд,който регистрираше партийт

170

С.

преди 14 години

Попето ми беше даже симпатичен. Виждал съм го, след като сдаде премиерския пост, с пазарска торба да купува доматен разсад от Женския пазар. Виждал съм го и в зала България. Но сега той прави самопризнание за съучастие в тежко престъпление. Защо не е предприел нужните мерки, след като е знаел толкова много за тези широкомащабни престъпни действия? Да чакаме прокуратурата да изпълни своя дълг. За многознайковците: 1/Д.Попов не е бил член на БКП, 2/Съмнявам се Д.Попов да е издавал смъртни присъди занимавал се е главно с транспортни произшествия.

169

Анонимен

преди 14 години

Преди малко министъра Дянков каза по тв че няколко десетки българи имат банкови сметки в Швейцария и са изглежда изплашени да не се разчуят имената им - става въпрос за диска който хакер е продал на германското правителство.

fallback