Снимка: БГНЕС
fallback

Промяна в Закона за здравето, която отменя пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, ще внесат депутати от ГЕРБ.

Това съобщиха в парламента народните представители Димитър Лазаров, Иван Иванов и Светлин Танчев.

Предложението предвижда в заведения до 100 кв. м собственикът сам да преценява дали там ще се пуши, или не.
В по-големите заведения пък собствениците ще трябва да предвиждат отделни помещения за пушачи. 

Мотивите на вносителите за промяната са, че в условия на криза не може да се ограничи тютюнопушенето на обществени места, защото това би било пагубно за бизнеса.

Според депутатите от ГЕРБ цялостната забрана е много трудно изпълнима, защото нямало как да се контролира.

По думите им към пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места може да се пристъпи след четири-пет години, и то "не от раз". 

Против тази теза се изказа съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов.

Според лидера на ДСБ няма смисъл дебатът да бъде откриван отново, тъй като вече е воден преди много време и е решен.

“Изводите са категорични и еднозначни в целия евроатлантически свят”, посочи Костов.

Oще по темата
“В България нямаме право да пречим на никого да уврежда своето здраве, ако реши да го направи, но този човек също няма право да превръща хората около себе си в пасивни пушачи”, отбеляза в заключение бившият премиер. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

772

Чао

преди 14 години

Седнал некакъв "арабин" да плаче над българите.........абе омбре.......гледай си твоя басеин тамо......пък за изборите..........Ако спрат простотиите на Дянкова....и имаме свестен финансов министър просто ,немат грижи комунистите и турчУлята :)))))))))))))

771

арабин

преди 14 години

И кво стааа сИга, мястУ за пикаещи и непикаещи в плувен басеин, така ще изглеждат нещата с място за пушачи и за не...БравУ на нашите умниЗи *** герб, бойко, май ще си Одиш на следващите избУри, продължавай да се дъниш, простУ нЕмам думи, Скапана държава и управници, жалко за БГ. народ

770

Чао

преди 14 години

Значи ПУШАЧИТЕ.........искаме да има заведения за пушачи и за непушачи....като заведенията за пушачи ,са толернтни към всички.....непушачите немат аргументи против това искане ,те просто искат да се забрани ,без да ги интересуват чуствата на другите.........по същата логика требят ,да се забранят и гей баровете, щото е възможно некой непушач или отрочетата му да станат и педуни...и това им пречи в живота..........толеранс требе да има :))))))))))))

fallback