Снимка: casadomini.com
fallback

Съдът е наложил възбрана върху скандалноизвестния хотел "Каза Домини" в Рибарица, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Комисията е внесла в Софийския окръжен съд и в Ловешкия окръжен съд иск срещу собственика на хотела.

От съобщението става ясно, че собственик на "Каза Домини" вече не е соченият за близък до ДПС Арбен Хавальов, а Юрий Дудински.

Справка в Търговския регистър показва, че бизнесменът е управител и собственик на редица фирми, в които преди време е участвал и скандалният бизнесмен Арбен Хавальов, но името му вече е заличено от тях.

Дудински и Хавальов са обвиняеми заедно с още четирима души за участие в организирана престъпна група за документни измами и данъчни престъпления.

Oще по темата
Според прокуратурата те са източили близо 10 млн. лева ДДС за периода 2002–2003 година, като са използвали над 100 фалшиви или вече фалирали фирми.

В края на януари пък Пернишкият окръжен съд осъди Арбен Хавальов на 3 години условно за укриване на данъци.

Искът на комисията "Кушлев" срещу Юрий Дудински е за над 3 милиона лева.

Освен хотел "Каза Домини", Комисията иска да бъдат запорирани още няколко имота, собственост на Дудински, негови акции, както и всичките му банкови сметки.

Искът за конфискуване на имуществото на Дудински ще бъде внесен след влизане в сила на присъдата за данъчни престъпления и документни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 14 години

Сградата е на стотина метра от нашата вила, гледам я откакто се строеше. Доста далече е от хубава. Даже панелките от соца повече ми харесват (а те не ми харесват изобщо), защото поне не са кичозни. Но това е така защото *** комплексар и нямам вкус.

42

над 55

преди 14 години

Ама да го национализират най-после.Но какво ще кажете за строежите по морето.Мълчите а.Що никой не пише за тези замйци бе хора.та това там си е едно чудо,да не кажа нещо друго.Ей сега на моряците(риболовците)ще им съборят бунгалата.Не не им пречат,просто загрозяват картинката.Винаги съм бил почитател на морето ,ама при тези приватизатори и собственници предпочитам да си похарча парите другаде.

41

LSFC

преди 14 години

''Хотел''? Това беше един голям бардак в който работеха елитни ***...

fallback