Снимка: Булфото
fallback

Правителството ще осигури хеликоптери, които да се използват за спешна медицинска помощ. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Божидар Нанев.

Машините вече са налични – те са собственост на Министерството на отбраната и на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии.

До няколко месеца хеликоптерите ще се използват и за медицинска помощ, след като бъдат оборудвани специално за целта.

Машините ще се използват всъщност и от трите министерства.

Здравното ведомство ще ги ползва, когато е затруднен достъпът до болен или пострадал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Георги-продължение

преди 14 години

Такива като Нанев и началникът му не могат да направят тази проста сметка. Наистина трябва да има 3-4 специализирани санитарни хеликоптера, базирани на определени площадки-като минимум да може веднага да обслужат !/4 от страната. Със специални екипи, животоподдържащи апарати с външни контейнери са превоз на болни, ако стане по-голям инцидент. В развитите страни това е решено.На снимката ми показват "Кугар". Ами ако трябва да се използва за други цели? Недомислици, волунтаризъм, безобразие!

64

Георги

преди 14 години

Затварянето на болници е не само груба грешка! Това е национално предателство. Освен това е противоконституционно. Създаденото не трябва да се руши. На управляващите не им ли хрумва, че затварянето на болнци в някои райони, като в Източните Родопи може и ще бъде използвано за антибългарска пропаганда - сами дават козове на хора, които и без това гледат надругаде! Знаете ли колко струва ЕДИН ЧАС полет на въртолет? Умножете тази цифра по количеството случаи и ще ви се замае главата.

63

BOBO

преди 14 години

Takae po cql svqt, nesamo zdravnoto no i policiqta trqbva da razpolagat s takava

fallback