fallback

Общ преглед

Красимир Георгиев – Красьо Черния, вече не е докторант в Стопанската академия в Свищов, съобщиха от Академичното ръководство на висшето учебно заведение.

“Истината е, че докторант Красимир Георгиев и дисциплинарно уволненият Калин Костов са отстранени от Академията по една и съща причина – единият не идва на занятия и курсове, другият не идва на работа по регламентирания 8 -асов работен ден”, се чете в официално обявената позиция на сайта на университета.

Според ръководството на академията се наблюдава “медийно преекспониране на лице и неговите телефонни контакти”.

Заедно с Красьо със спрени студентски права е и неговата приятелка – фолкпевицата Магда.

Oще по темата

Според информацията, публикувана на сайта на Академията, статусът на студентката Магда Красимирова Стоянова е „отстранен (за определен срок)”.

“Същата се е обучавала в специалност „Финанси”, в образователно-квалифика­ционна степен „професионален бакалавър”, срок на обучение 3 години и начална учебна година 2007/2008 (6 семестъра), за което е положен съответен конкурсен изпит.

Към днешна дата Магда Стоянова е положила 8 изпита (от общо 11) от първи курс и само 2 изпита от общо 10 за втори курс”.

От стопанската академия е отстранен и доцент Андрей Захариев, който изпълняваше длъжността  заместник-ректор с  ресор “Магистърско обучение и докторантура”.

Официалното обяснение на ректора Величко Адамов е, че доц. Захариев е отстранен по “икономически съображения”, за да се пестят разходи от заплати.

Според групата преповадатели, която въстана преди месеци срещу ректора Величко Адамов, Захариев ръководи дружество, което притежава 151 атрактивни имота в цялата страна, съобщава “Янтра днес”.

Според имотния регистър фирмата на Андрей Захариев “Деруик асет мениджмънт” е собственик на малки хотели, офиси и заведения в цялата страна.

Дружеството е регистрирано в офшорна зона в САЩ и е на общ адрес с фирма на вдовицата на Дмитрий Минев – Руснака, и съпругата на Красимир Маринов – Големия Маргин.

В някои от имотите на фирмата се помещават и офиси на застрахователната компания “Бул Инс”, сочена за приближена до Маргините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

az

преди 14 години

Още едно време Вилито го разследваха за корупция, ама тогава изгора само един негов колега - това беше времето на подкупите в брой. После започнаха фондациите, задължителните учебници...

143

arabin

преди 14 години

племенника ми е студент втора година в софия, и ми вика, вуичо, първото нещо което ми дадоха от по горните курсове беше списъка на кои даскали за каква оценка колко взима, за да неподбиваме цената, а и да не ги ощетяваме. ох те горките СИРОМАСИ, А кажете ми, че няма такова нещо пък да видим дали ще ви повярвам

142

знаещ

преди 14 години

Е как кои? Солоташаците на Вили. Те са вечно с него, ама като видят дебелия първи се обръщат. Да ги изброявам ли поименно? Но вятърът се усеща. Много от ветропоказателите почнаха да правят мили очи на бунтарите. Голям смях, че дори им се обясняват как не са виновни. Вчера беше шоу.

fallback