fallback

 

От началото на годината болницата в Рудозем не работи – няма достатъчно специалисти, за да покрие критериите на Здравната каса.

Миналата година там са лекувани 1000 души.

В града има Спешен център и общопрактикуващ лекар.

За болнично лечение пациентите трябва да се транспортират до Смолян, който е на около 40 километра.

В цялата Смолянска област изискванията на НЗОК може да покрие единствено болницата в Смолян.

След преговори касата направи компромис и даде 3 месеца гратисен период на болниците в Девин и Златоград да назначат достатъчно специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

абв

преди 14 години

Да плащаш за години назад здравна осигуровка без да си ползвал каквато и да е услуга е престъпление към най бедните.*** да си пълнят гушите от тези хора е супер нагло и това само в България се случва защото сме *** народ.Виждате ли какво правят гърците и докато не си постигнат своето няма да отстъпят а нашите превозвачи и потърпевши са смешни като не могат един протест поне да спретнат. Нека си висят до лятото на границата.Ние като ни ударят едната буза веднага обръщаме другата !

82

абв

преди 14 години

За какво трябва изобщо да се плащат здравни осигуровки като изобщо всичко е платено Какво като съм плащала 40 години вноскилдА ТИ ОПРАВЯТ 6 ЗЪБА ПЛАЩАШ1500ЛЕВА,а ОТ КАСАТА НИЩО.Да си вземеш лекарства с рецепта за касата - винаги лекарствата липсват тръгваш от аптека на аптека и докато ги намериш вече си си платил от джоба с нервите и транспорта.Как може да се иска вноска за три години назад -Тези хора които не са се осигурявли през това време не са ползвали лекарска помощ защо трябва да плащат

81

Анонимен

преди 14 години

Прав си, Хонорик, не мислиш! Това е смисълът на линейките и на хеликоптерите- оказването на ПЪРВА ПОМОЩ, затова там работят лекари, не зарзаватчии. В болницата трябва да се оказва СПЕЦИАЛИЗИРАНА помощ. Ако детето, за което жената говори, е имало мозъчен кръвоизлив, кой щеше да го спаси в тази болница, кой щеше да го оперира, кой щеше да му даде упойка, да го реанимира? ПОмисли за това, преди да пишеш следващия път за неща, които не разбираш!

fallback