Снимка: БГНЕС
fallback

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.

“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто. В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви  председателят на камарата Божидар Данев.

Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.

Според прогнозите на БСК, България ще достигне дъното на икономическата криза през второто тримесечие на тази година, но не е ясно кога ще се оттласне от него.

За да се реши проблемът с безработицата, от камарата предлагат активизиране на работата по национални инфраструктурни и други обекти, в които да бъдат ангажирани безработните.

Те могат да бъдат заети в газификацията на страната, в санирането на жилищни и обществени сгради, в довършването на язовири и пречиствателни станции.

Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

277

боян

преди 13 години

защо ли не успява плана РАН ЪП?Интересното е че е вярно че не успява от започване на план през 1990 до сега БВп на българия се е повишил от 17 млрд до 64 млдр -това обедняване ли е?според мен е забогатяване!на кого се дължи това на българския народ ли НЕ!но все пак някой е причина зда това повишение и този някой обича Бйлгария нека да му благодарим и да се молим да продължи да я обича

276

ba6gad

преди 14 години

Добре че шефа работи милионер,че инъче отдавна да ни е теглил шутангата и да редуцира персонала.БЛАГОДАРЯ ТИ ПЛАМЕНЧО,ЗА КЪДЕ СЪМ БЕЗ ТЕБЕ.

275

ba6gad

преди 14 години

Колкото и да ми е кофти да си призная и аз натам съм се запътил.От 6-7 месеца работата ни намаля драстично,а така хубаво се заблуждавахме,че нас кризата няма да ни хакне.Дори по едно време бях сигурен че това е измишльотина,но малко след това ни тресна.Клиентите разредиха визитите си,все по малки сметки започнаха да правят,а и да се пазарят за отстъпки,за бакшиши въобще не говорим.Преди година беше все още търпимо,тогава пропуснах шанса да сменя бачкането с нещо по незасегнато.Варна е АД направо

fallback