Снимка: Булфото
fallback

Комисията "Кушлев" проверява бившия шеф на Агенция "Пътища" (сега Национална агенция "Пътна инфраструктура") Велико Желев.

Когато царят идва на власт, 42-годишният мъж 4 години контролира строителството и поддръжката на пътища в страната.

Освен това представлява държавата в преговорите с португалците за строителството на магистрала "Тракия".

След това пък още 4 години е съветник на строителния министър в кабинета "Станишев" Асен Гагаузов.

Случайно или не, Желев демонстрира многократно по-висок стандарт, след като напуска държавната работа, пише в. "Стандарт".

За 19-ия си рожден ден на 19 април тази година синът му Виктор Желев получава ключове за бленувано бижу – бяло "Ламборгини".

Месеци по-рано, през декември 2008 г., Желев сам подарява на себе си "Мерцедес Макларън" за около 360 хил евро.

На жена си Мая пък е отредил скромно "Порше Кайен Магнум".

Заслугата за благополучието си Велико Желев приписва на съпругата си – осем години тя върти бизнес, а той е на държавна заплата, с която в България не се става богат.

Единственото смущаващо в случая е дребното съвпадение, че тъкмо в "държавническия период" на Желев рязко дръпва нагоре бизнесът на жена му. И че много от поръчките, които изпълнява фирмата на съпругата му "Хидрострой", са одобрени от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

307

бончо

преди 11 години

до герб: а бе шматка измислена ако дядо ти беше някакъв си и ти караше S-класа щеше ли да седиш пред компа и да се хвалиш наляво и надясно мълчи си там мишок такъв и си гледай филмарския живот

306

MM

преди 14 години

Ами като обесят 1-2 такива "бизнесмени" да видите как ще тръгне всичко по мед и масло, няма да има корупция и всеки ще си плаща данъците. Ама напразни са ми надеждите. Апропо тъпоумните селяни, които говорят за хорска злоба, да идат да завършат първи клас и после да пишат пак, че разбират от обществен интерес колкото и магаре от оперно пеене.

305

Стефан

преди 14 години

Има един виц, в който се казва, че в ада единствения врящ казан който не се охранява е българския, защото българите сами се дърпали един-друг в него, само и само другия да не се спаси. Това е българското племе. Шайка мързеливи завистници, които оправдават сопствената си некадърност с действията на другите.

fallback