Снимка: БГНЕС
fallback

“Хората искат да има справедливост, защото те дават гласа си за определена политическа сила и смятат, че тя ще защитава интересите им”.

Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при представянето на новия директор на полицията в Габрово Денислав Донков.

“Обществото живее тежко, хората са отчаяни от 20-годишния преход, всеки знае случаи на корупция и говори за тях, но осъдени няма”, подчерта дясната ръка на Бойко Борисов.

По думите му МВР иска да върне доверието на хората към институциите, но и институциите трябва да отговарят на обществените очаквания. 

Цветанов подчерта, че ръковдният състав на областните дирекции на МВР е обновен 80-85 на сто и от това вече има конкретни резултати.

“Новите директори на областни дирекции на полицията са назначени единствено на базата на професионализма”, обяви Цветанов.

По думите му държавата трябва да промени съществуващото законодателство така, че да изведе полицая като една особена “категория – част от изпълнителната власт, която е защитник на общността и се ползва с доверие, но и същевременно носи по-голяма отговорност за делата си”.

“Доверието в МВР няма да се върне с послания, говорене и писане на стратегии, а с реално свършена работа. Когато обществото усети, че полицията вече не е репресивен апарат, а стои близко до него, доверие ще има”, прогнозира Цветанов.

В заключение той бе категоричен, че държавата трябва да гарантира на органите на реда защита и сигурност, но който полицай наруши загона, трябва да понесе и по-тежка санкция от обикновените хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

mvr

преди 14 години

Ceco, cecooo.... cecooo

48

MO

преди 14 години

Това е добре че са сменили директорите на областните дирекций.Колко са професионалисти е друг въпрос. Но структори като полицията се създават с много време и последователност.За това трябва да имат добра основа.Но основата е разклатена с началото на прехода.Такаче докато стигнете до последната патрулка на бариерата.Много работа трябва да отметнете и то профисионално.Иначе полицайте на улицата ще продължават да си крадът от народа.

47

Анонимен

преди 14 години

Sympatyaga........

fallback