Събореният паметник. Снимка: БГНЕС
fallback

Паметникът на Незнайния турски войн в село Славяново, който беше отново започнат, е разрушен.

Това е станало снощи по заповед на кмета на община Попово Людмил Веселинов.

"Мотивът му е да не се нарушава общественият ред", обяви пред Dnes.bg Али Юзеиров.

"Питахме местната администрация кой събори паметника, те казаха, че не знаят. Питахме МВР кой събори паметника и те казаха, че не знаят. Питахме и РДНСК в Търговище , те също казаха и ние не знаем кой го е съборил, но са ни направили акт от 8000 лв. за това, че са ни го съборили.

Обяснете ми, това демократична България ли е, или е демократичен Абсурдистан. Кой сега ще защити моите права?“, попита той и се аргументира със Закона за устройство на територията, където пише, че ако градиш сграда в собствен имот и тя е под 3 метра, нямаш нужда от разрешение и проект.

"При условие, че има Закон, който не съм нарушил, защо го събарят? Може ли 10-20 човека да накарат една държава да им се подчинява", отбеляза Юзеиров.

Oще по темата

Той допълни, че е решен да построи този път една бетонна надгробна плоча, която да отдаде почит на загиналите мюсюлмани в България и "ще направим всичко възможно, това нещо да го направим".

"Ние не искаме провокация, но, повярвайте ми – няма да простя нищо на нито един чиновник в България. Да, ние уважаваме законите в България, никой не е над тях, но искам да знам какво ще направи държавата с останалите незаконни строежи в България? Само за нас ли има държава, или за всички? Законите само за нас, малцинствата, ли са, или са за всички? След като премиерът се изпъчи и каза, че има държава, аз сега питам къде е държавата, къде?", завърши Али Юзеиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

482

Опълченеца

преди 14 години

*** *** турски. Червеи да те ядат, а дяволът да гризе душата ти.

481

denis

преди 14 години

svetovn ikonomi4eska kriza plamna ,a pak ti se darji6 na nqkakav si pametnik.q stiga s tezi gluposti,i si misli6,4e Turtsciq 6te te vaznagradi za tazi tvoq postapka.kaji si 4esno tova e delo na bratqta kumunisti,koyto vinagi,sa kato kartitscite.ne se vijdat.q si priznay kolko ti platiha za tova BSP i DPS.kolko ste jalki vie kukli s kontsci.i az sam tur4in no mrazq DPS i BSP,za6toto vinagi si gledat samo tehniqt enteres,ne vijdat nikoy okolo tqh.prosto Kumunisti.....

480

Анонимен

преди 14 години

Вземете се малко в ръце всички... Стига с тези стари и глупави разбирания....Живеем в 21-ви век!!!!Каквото било, било... живейте в настоящето, не в миналото!!!

fallback