Окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов е подал молба за освобождаване от длъжност, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Молбата е факт след апела на висшите магистрати, направен на последното заседание на 22 октомври т.г., за оставката на магистрати, които са имали контакт с Красимир Георгиев (Красьо от Плевен), подозиран в кадруване в съдебната система.

Прокурор Ангелов е бил разпитван като свидетел по досъдебното производство на делото „Красьо", заради това, че е водил 90-секунден разговор с него по своя мобилен телефон.

Ангелов твърди, че познат, колега или зложелател му е дал номера на Красьо, за да му се обади.

"Породено е съмнение относно назначаването ми на длъжността и затова подавам молба за освобождаването ми от тази длъжност", пише Ангел Ангелов в молбата за освобождаването си.

Той е бил избран за окръжен прокурор през юни т.г., неговата кандидатура за втори мандат е била издигната от главния прокурор Борис Велчев.

Още по темата

"Този разговор, както и много други през този и следващия ден, бяха с пожелателен тон във връзка с предстоящия избор на 17 юни за „Административен ръководител Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Бургас".

На 17-ти, в деня на избора, съм провел още два разговора с продължителност няколко секунди, наред с много други такива, със същото пожелателно съдържание, което е без значение.

Факт е наличието на разговори с този телефон. Това поражда съмнение относно избора ми, което не мога да допусна", пише още в мотивите за своята оставка Ангел Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase