Боят между двамата ученици е бил организиран предварително, обяви директорът на Професионална техническа гимназия във Варна инж. Ирма Дукова.

На този етап няма информация какъв е бил поводът за мелето, довело до смъртта на едното дете.

Съучениците им твърдят, че побоят се е разиграл след предварителна уговорка в сайт, в който двамата младежи решили да разрешат свой конфликт, чрез саморазправа, съобщи агенция Фокус.

Дукова обяви още, че по време на зловещата сцена е имало и спрени автомобили, от които хора са наблюдавали боя между тийнейджърите.

Директорката няма информация убитият Георги Чакъров да е бил болен от епилесия, но това ще се разбере в течение на разследването.

От сутринта двама психолози са започнали работа с децата от училището, съобщи на свой ред зам.-кметът на общината Коста Базитов.

Психолозите работят основно със съучениците на двете момчета. Основната им цел е децата да преодолеят шока от станалото.

Министърът на образованието също коментира темата за агресията в училище.

„Нужен е обществен дебат. Всички трябва да помислим - учители, родители и обществото, за да не се случват подобни инциденти“, каза тя.

"Не бива да гледаме безчувствено, когато децата се бият и убиват", подчерта Йорданка Фандъкова.

Попитана дали вярва, че наистина тези двама ученици са били безпроблемни деца и дали е възможно директорът на училището да прикрива, че не е успял да се справи с агресивното им поведение, министърката каза, че ще се получат отговори на тези въпроси, но заяви, че не харесва фразите "безпроблемни или проблемни деца".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че 16-годишния Георги Чакъров намери смъртта си след сбиване с година по-малкия Тодор Панайотов.

15-годишното момче, което било кикбоксьор, нокаутирало с няколко удара опонента си, който се строполил на ръба на бордюра на уличния тротоар.

Дошлият на мястото екип на "Бърза помощ" заварил Георги с посиняло лице и в клинична смърт.

Веднага след медиците пристигнал и екип на III РПУ, който задържал Тодор Панайотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase