Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС
fallback

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Oще по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

470

patriot

преди 13 години

Ти двамата искат да възродят ДПС с друго име и да продължават да лапат като Доган Само че мандалото падна които лапал лапал .Абсолютно елементарни провокатори големи мюсюлмани обаче надали са чели целия Коран Опитват се да създадат група от поддръжници като ги плашат че ще ги отлъчи ходжата Хора бедни които се поддават на провокации.Един въпрос защо не очредят партията си във Велико Търново или в някой от големите градове?

469

БЪЛГАРИН Иван

преди 14 години

Тук е БЪЛГАРИЯ !!!!!!! Няма място за турски партии-още повече мюсулмански !...Ако в Англия и Белгия има :"мюсулман демократичен съюз-ДА . Да не забравяме че АНГЛИЯ казва че трябва да се потуши априлското въстание --"без оглед че ще загинат жени и деца !!!!!!!!

468

morfei

преди 14 години

Няма ли най - накрая някой в смотаната ни държава да си свърши работата и да вкара тия двама *** в затвора където им е мястото, или понеже сме демокрация и се грижим за правата на всякаква *** освен за правата на българите да им ударят по един черен печат и да ги пращат в анадола и ако се върнат в зандана за 20 годинки и готово те да си преценят.

fallback