Снимка: Булфото
fallback

 

"Бойко Борисов трябва да си наложи 100 дни мълчание, да спре да е централен говорител на всичко в държавата, за да се чуят експертните гласове около него".

Това заяви Георги Лозанов от фондация "Медийна демокрация" при представянето на докладите от наблюдението на медийте през последните месеци.

"Борисов продължава да прави политиката като спектакъл, оставайки неоспорим лидер по присъствие в медиите", каза той.

По думите на Лозанов говоренето на "ти" с медиите индентифицира проблем у премиера.

"Хората са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им и когато изчезне за миг това предизвиква страдание", анализира на свой ред доц. Орлин Спасов.

Според него Борисов е осъзнал властовия потенциал на медиите и се стреми да ги запълни.

Получава се ситуация, като че ли властта се упражнява директно от екрана на медиите.

Трите ключови думи през август във всекидневниците са “Бойко Борисов” , “Сергей Станишев” и “Мадона”, отчитат още експертите.

“Няма по-отблъскваща картина от това медии, които се ласкаят от това че са фамилиарни със властта”, коментира още Орлин Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

246

Daniela

преди 14 години

Защо да си налага мълчание?! Той е един от малкото хора в държавата,които говорят открито за нещата и ги наричат с истинските им имена. От предишния премиер не чухме кой знае какво думи за каквото и да било.Щом може Бойко да говори-нека говори,а ако има някой с по-силен глас,да се изяви!

245

W

преди 14 години

Достатъчно мълчаха тройната коалиция, сега вече може да се каже, че има свобода на словото,всеки казва каквото мисли и всички станаха "специалисти", дори имат смелостта да казват на премиера дали да говори или мълчи, макар че по времето на Станишев не смееха да гъкнат, защото имаше пребити и подслушвани журналисти. Хората искат да знаят какво се е вършило и ще има ли наказани най-после.

244

:)

преди 14 години

do bai pencho-super se izkaza evala tidavam,qqq vsi4ki 4erveni,jalti i razni drugi psevdo razbira4i i patriti,misliteli za balgarskoto blago-TIHO 4e mi pisna da vi slu6am ve4e glupostite

fallback