Розовите истории. Снимка: БГНЕС
fallback

 

"Ако имаше злоупотреби, контролната система в Министерството на отбраната щеше да ги установи".

Така бившият министър на отбраната Николай Цонев отговори на обвиненията за злоупотреби по време на неговия мандат.

"Убеден съм, че контролната система в Министерството на отбраната би установила, ако има нередности.

Системата за обществени поръчки и работещите в нея 20 човека дават възможността да бъдат установени нередности", заяви Цонев пред БНТ.

Според него столът в министерството е бил направен за служители на МО и гостуващи делегации.

Oще по темата

"Обменът с НАТО и покриването на стандартите е причина за развлекателната програма в почивните домовете на министерството. Забележете – 500 хил. лв. за три години, по обществена поръчка за културно-развлекателна програма", подчерта Цонев.

Според него развлеченията са включвали спортни игри и др.

Той смята, че отговорност за розовите БМВ-та носи директорът на изпълнителната агенция, която ги е купила, а след това още две агенции, които са ги наследили , но не са ги пребоядисали.

Според него оправданието, че министър е разписал заповедта, за тях е некоректно.

"Съжалявам, че тези розови истории развалиха имиджа на министерството, който съм градил. Розовите БМВ-та никога не са били ползвани от Министерство на отбраната", завърши Николай Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Ваня

преди 14 години

Хайде стига сте ни занимавали с розовите бмв-ета на министерството. Прекалихте журналисти вече с тази теза. То бива бива ама това на нищо не прилича. други теми за разговор нямате ли. Например че парламента не работи не е приел нито един закон. Герб само се правят че работят. Вадят кирливи ризи и какво първо да извадят за себе си. Хайде занимавайте ни със свършена работа от бойко и хората му. Нали затова им се подлизвате журналисти толкова.

76

Това министър ли е ?

преди 14 години

Министърът на EVN, който е и по съвместителство министър на енергетика, е казал да се изготвят описи на електрически подстанции, с оглед вземането им (присвояването им) от EVN.НО ... НО, не всички подстанции, а само тези покрай морето и курортите, непечелившите не ги искат.Така Трайчо се отблагодарява на EVN, че го направиха министър.РАДВАЙ се народе! ОГРАБВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА !!!

75

Анонимен

преди 14 години

да си купят и розови прашки в тон с колите,какво толкова..

fallback