Снимка: Булфото

 

"Имаме сигнал за побоя между Митьо Очите и Драгановеца".

Това потвърди за Dnes.bg Петър Василев, директор на Дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието.

"В момента тече проверка за инцидента между двамата и резултатът ще бъде при заместник-министър Христо Ангелов в най-скоро време и ако иска, той да го коментира", каза още той.

Както Dnes.bg ви съобщи, в писмо до редакцията ни Стоян Кръстев, известен  с прозвището си Драгановеца, обясни за скандала и последвалия побой между него и Желязков.

Още по темата

Осъденият за наркоразпространение Драгановеца говори за далавери в затвора – крупни суми, давани на началника на общежитието, за да уреди едни или други от кримиконтингента на работа, като с това намалят присъдите си.

"Това са 10 хиляди души затворници, всеки може да каже, че е дал на този, дал на онзи. Аз само с коментари ли ще се занимавам", отсече Петър Василев, като за пореден път уточни, че тече проверка по случая.

"Зная за жалбата, имам я при мене, но оставям всичко без коментар, защото се извършват проверки. Кое е истина, кое клевета, не мога да коментирам сега", заяви за Dnes.bg и шефът на софийските затвори Милети Орешарски.

Надолу разговорът ни с него е публикуван без промени:

При мен има много подобни жалби, проверяват се.

Знаете ли дали съществува такава порочна практика да се взимат пари под масата, за да се уреждат едни или други затворници на работа?

Говори се, но аз съм от друго тесто. Пред мен не може да стане, с мен не може да стане. Може да има някъде подозрения, но в близост до мен това не би могло да се случва. Така че подозренията винаги ще останат и с нас, и след нас, и преди нас, но не можем да хвърляме кал върху никого

Тоест?

Ще се извършва проверка, но нали разбирате сега... вчера нали и вие на мен ми дадохте 5 хиляди лева. Нали?... завърши Милети Орешарски.   

Междувременно в коментарите под предната статия, в която ви разказахме за случито се в затворническото общежитие в Казичине, бе публикувано и мнение от човек с прякора Пикси, който пише следното (публикуваме написаното без съкращения и промени):

Знаете ли самият Началник колко пари е "оскубал" от затворници за да ги изкарва да работят, но не спира и до тук....прибират се парите, а затворника си остава на същият режим без да му се дава обещаната работа..съответно не може да си вземе и парите които е дал защото отговорът е: Парите вече са по предназначение...и т.н., а ако евентуално се оплачиш, ако има кой да те чуе на някаква по-горна инстанция веднага ти се правят какви ли не постановки за да ти се утежни престоя в затвора.

Dnes.bg не поема отговорност за достоверността на изложения коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase