Снимка: Булфото
fallback

 

Прокуратурата започва проверка по сигнала за нарушения при построяването на Центъра за социално обслужване в Стара Загора, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

По думите му само за поставяне на информационни табели в сградата са изхарчени 35 000 лева, което е знак за належаща проверка, отсече той.

Преди дни ревизиите в социалното министерство показаха, че за довършителни ремонти по центъра бившата социална министърка броила 19 млн. лв.

Така квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв.

"На проверка подлежат и сигналите за преждевременно изразходване на средствата, предвидени за целева помощ при покупка и ремонт на медицински изделия за хората с увреждания", каза още Младенов.

Oще по темата

Проверена ще бъде и почивната станция "Русалка" в Златни пясъци, която дни преди края на мандата на тройната коалиция беше отдадена на частници.

Скандалите с ремонтите на бившата власт набират скорост, след като и министър Росен Плевнелиев обяви как предшественикът му Асен Гагаузов е потрошил 42 млн. лева за обновяване на сградата на ведомството.

Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по €2254.

Ако вината на Масларова и Гагаузов бъде доказана в съда, законът предвижда имуществена санкция от 10 000 до 20 000 лв. или глоба от 3000 до 5000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

КУКУ

преди 14 години

Абе,тази Баба Яга нормална ли е? Пенсионерите ровят в кофите за *** за да преживеят,мизерните им пенсии са само за хляб и кисело мляко,а тази *** е крала безогледно пари както свари.Да пали метлата и директно към Сливен с еднопосочен билет!

159

Анонимен

преди 14 години

Егати ГОЛЯМА глоба дето ще им направят!!! Веднага след като си платят ще тръгнат да търсят още за крадене, за да могат като прилапат още по 20 милиона, да си платят и следващата глоба от 10000 лева! Българска идиотщина!!!!!!!!!!!!!!!!!.........

158

СПИРИДОН

преди 14 години

НА ТАКИВА КАТО НЕЯ ИМ ТРЕБЕ САМО ЕДНО-ДА И СЕ ОТНЕМЕ ВСИЧКО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ ОСТАВИ ДА ИДЕ НА БОРСАТА ЗА 200 ЛВ И ДА ВИДИ КАК СЕ ЖИВЕЕ С ТИЯ ПАРИ .ЗАБРАВИХА СЕ ГАДОВЕТЕ МРЪСНИ .

fallback