Снимка: БГНЕС
fallback

Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала и започва проверка по повод на твърденията в местни медии, че неизвестно лице е платило над 20 хиляди лева за сметки за вода на длъжници от ромския квартал "Изток".

"Предвид факта, че след няколко дни предстоят избори за български парламент, това може да бъде тълкувано като опит за купуване на гласове и затова е разпоредена проверка по случая", обяви новоназначеният окръжен прокурор Димитрия Ганчева.

Само преди три дни на касите на местното ВиК дружеството се появили няколко души, които преброили хилядарките за сметките на около 300 домакинства, живеещи на две улици в Пазарджик.

Оказало се, че семействата там нямат вода от три месеца заради натрупани дългове.

В Пазарджик веднага тръгна слух, че става дума за акция на политическа партия.

Местни активисти и симпатизанти на различни политически сили обаче отрекоха парите да са дошли от тях.

Обитателите на ромския квартал и до днес твърдят, че не са наясно кой им е сторил добрината.

От ВиК дружеството допълват, че дълговете на ромите за вода са около 300 бона.

Днес Димитрия Ганчева каза още, че в деня на вота в целия град ще обикалят дежурни прокурори, които ще реагират на сигнали за купуване на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

varg1

преди 14 години

обвиниха мен вчера че съм им платил водата на ромите в Пазарджик

95

Анонимен

преди 14 години

Той на родителите осигури, ами на децата-на бъдещето какво осигури-глад и мизерия.С 300лв заплата да го обличш ли да го храниш ли? Червената партия толкова ви е промила мозъците, че пенсионерите станаха с приоритет пред децата. Сега ще чакаме да вдигнат социалните помощи на ***-защото те са другата част от електората на бсп, отново ще ръкопляскаме на серго ,че им е осигурил шукаритет, а децата...те не са избератели-какво им пука за децата?

94

.

преди 14 години

+17 Отговори * В цял свят избирателните секции са 259.* В Турция са разкрити 122 секции, а броят на изселниците ни е 240000.* В Гърция са разкрити 3 секции, броят на българите е 380000.* В Испания са разкрити 16 секции, броят на българите е 350000.* В Америка, където само на територията на щата Илинойз живеят 220000 българи, а общият им брой е около 800 000, секциите са 15.* В Молдова при наличието на 30000 гласоподаватели е разкрита 1 секция.- това се нарича престъпление срещу бълг

fallback