Снимка: БГНЕС
fallback

Директорката на целодневна детска градина “Слънце“ в Монтана – Стефка Андрова, е наказана с последно предупреждение за уволнение.

Причината е, че срещу нея е образувано досъдебно производство заради преподаване на идийско религиозно учение.

Действията на Стефка Андрова са проверени от ДАНС, Отдела за закрила на детето и Министерството на образованието.

Това е станало след сигнал на родители, че децата им са обучавани в учението на индийския гуру Сатия сай Баба - религиозен водач, който се е самопровъзгласил в космически бог, който върши чудеса и се стреми да обедини петте главни религии на земята.

Скандалът се разрази в средата на май, когато родители обвиниха ръководителката на детската градина, че проповядва идеите на секта.

Така нареченият педагогически експеримент е започнал през декември миналата година и е обхванал 40 деца в последните групи.

Според проведеното разследване от МОН твърдят, че обучението не е нанесло вреда, но е извършено сериозно нарушение, защото не е поискано съгласието на родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Svilen75

преди 14 години

Порових се в нета и за съжаление се оказа, че май наистина случая не е само в Монтана. Но май и не е *** педагогически метод. И точно заради това смятам, че на случая трябва да се даде гласност. Защото много ми прилича на често споменаваната от мен фондация "Галатея", на дъновистите, които се опитват да вкарат паневритмията в училищата под формата на лечебна гимнастика, на йеховистите, чийто клуб в Добрич е в съседство с училище. Такива неща не мисля, че е редно да се случват и на такива случаи трябва да се дава гласност, за да има реакция. Ако е *** педагогически метод случая в Монтана, то директорката и ната доцентка, спомената във форумите няма от какво да се страхуват. Но, ако не е, тогава трябва да им се потърси отговорност.

40

Анонимен

преди 14 години

Каква религия ви гони, като е *** педагогически метод. И не се прилага само в Монтана, а и в други населени места. Ха сега да ви видя - колко ли ужасно ще да е това нещо? Като не сте запознати, поне не се изхвърляйте.

39

Svilen75

преди 14 години

А и в крайна сметка това не е култура и наука, за да се преподава в училище, а религия. И всяко "запознаване" с религиите си е чисто зарибяване.

fallback