Стив Уилямс. Снимка: Булфото
fallback

Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София, писа британският вестник The Telegraph.

На парада миналата година, който се проведе по същото време, българската столица стана арена на кървави сблъсъци между участниците в парада и националисти, се казва в статията.

„Отбелязването на различието няма за цел да подчертае някакъв определен начин на живот. Смисълът му е да толерира уважение за фундаментални човешки права.

Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценности“, гласи съобщението на Уилямс към организаторите на парада.

Един от дясноцентристките лидери обаче осъди намесата на посолството в неща, които засягат само държавата, и атакува лично посланик Уилямс, който е женен и има три деца.

„Да си гледа работата и работата на неговата страна“, е заявил Боян Расате, лидер на Български национален съюз (БНС).

Oще по темата
29 юни 2008 08:50
71
„Той няма право да казва на българите как да живеят в България.

Европа се управлява от хомосексуалисти отдавна. Не ни интересува как живеят те, но не искаме да ни налагат извратените си ценности“, е заявил още Расате, цитиран от The Telegraph.

Рик Тод, британският посланик в Полша, предизвика подобни критики миналата седмица, след като публично подкрепи подобед парад там.

Полският омбудсман по въпросите за гражданските права предупреди посланика, че е „надвишил правомощията си“. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

279

сър гочу

преди 14 години

Като ти харесва европата,какво чакаш бе,*** сбъркан!?Хващай пътя и дотам!Тук е България!Имам приятели обратни,умни и деликатни хора,които считат,че подобни паради са излишни и опасни!И изключително ГЛУПАВИ КАТО ИДЕЯ!И считат,че някой злоупотребява с тях по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ!Е,за това става дума!Така че,извади си главата изотзадзе и почни да мислиш!

278

Анонимен

преди 14 години

Брат ти, най-добрият ти приятел, братовчед ти,колегата ти, съученикът ти,синът ти...може да е гей. Внимавай кого МРАЗИШ. Може да е някой, когото ОБИЧАШ!

277

Анонимен

преди 14 години

Азис и Дуков и Минчев няма да ходят на парада.А,ти?

fallback