Снимка: БГНЕС
fallback

Срещу сумата от 200 000 евро мургав плевенчанин с ланци обещавал да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на Висшия съдебен съвет  (ВСС ) при избор на шеф на определена магистратура.

Това научил шефът на бюджетната комисия Иван Колев от един от кандидатиралите се през последните дни за началнически пост магистрат.

По време на заседанието на (ВСС) Колев обясни, че мъжът се казвал Красьо.

Информацията си потвърдил, след като получил обаждане от централа на парламентарно представена политическа партия.

Колев отказа да каже коя е политическата централа и допълни, че името на човека било от тези в списъка на плевенчанина.

Кандидатите за административните постове в съда, които ВСС гледа през юни, са сигнализирали на Колев за продаването на гласове на висшите магистрати.

На въпрос дали вече е сключена сделка за вота на магистратите, Колев отговори, че е възможно тя да е реализирана.   

Изказването на Колев взриви Висшия съдебен съвет.

Магистратите му възложиха да подготви сигнал с данните по случая, който да бъде проверен, както и да бъде сезиран главният прокурор.

Председателят на ВАС Константин Пенчев също изрази мнение, че трябва да се вземат нужните мерки.

Според представляващия ВСС Анелия Мингова трябва ясно да се заяви, че членовете на съвета не могат да бъдат обект на натиск и за това не бива да се допускат внушения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 14 години

ИЗНАСЯНЕТО НА НЕПРОВЕРЕНИ ДАННИ ДАВА ПОВОД САМО ЗА СЕНЗАЦИИ И ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИ НЕЩА.АКО МЕДИИТЕ СА ПРЕСТАНАЛИ ДА БЪДАТ НЕЗАВИСИМИ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ НЕЧИЯ ПОРЪЧКА. НЕКА ДА СИ КАЖАТ!

27

Анонимен

преди 14 години

Да бе,да.Приписвай си ти лошите си черти от характера на другите.Типично.Бъди мъж и се изправи срещу недостатъците си.И не преувеличавай ,а брой добре.

26

Златко

преди 14 години

България ли?Че то остана само името.Ако преброим всички помаци, турци, *** и какви ли не, българите сме една шепа.Оттам се промениха и нравите-това вече не ебългарска държава, а някакво турско-*** образувание, със съответния бит и душевност.

fallback