Снимка: БГНЕС
fallback

Тримесечното отчитане на електромерите на абонатите от София и Северозападна България, въведено от ЧЕЗ, отпада окончателно от 1 юли, заяви днес пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проф. Константин Шушулов.

Така от средата на годината отново ще трябва да получаваме месечни сметки за потребената електроенергия.

По всяка вероятност още от 1 юли ще има промяна на т.нар. общи условия за работа на електроразпределнителните предприятия (ЕРП) и вече при сгрешена сметка от страна на дружеството то ще плаща глоба.

Шушулов допълни, че още не е решено дали тази глоба ще зависи от големината на грешката.

Досега гражданите със сгрешени сметки, дори и исканите от тях суми да са по-високи в пъти от действително ползвания ток, трябваше първо да си платят, а след това да се оплакват, тъй като ЕРП-то им изключва електрозахранването.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

МАРГАРИТА

преди 14 години

ДА ТАКА Е ВЕЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ИМА АДВОКАТ!! ЗА КАКВО ЛИ НЕ, НЕПРЕКЪСНАТО ИМА КАЗУСИ ЗА РЕШАВАНЕ ! И ВСИЧКО Е НЕ В ПОЛЗА А КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ВЪВ ВРЕДА НА ХОРАТА, НА НАС ПЛАТЦИТЕ. СЕГА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ДАНО ИМА МАЛКО ПОВЕЧЕ МОЗЪК И НЕЩАТА ДА СЕ СЛУЧВАТ В ПОЛЗА НА ХОРАТА! НИЕ СМЕ ТИЯ КОИТО ГИ ИЗБИРАМЕ А ТЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ НАС! Е ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА/? НЕ ЧЕ ВЯРВАМ НО ПОНЕ СЕ НАДЯВАМ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ С ТИЯ МОНОПОЛНИ ДРУЖЕСТВА КАТО ЕНЕРГОТО!! УНИКАЛ;НИ МОШЕННИЦИ ПРЕД КОИТО СМЕ БЕЗСИЛНИ!!

18

jmi4ko

преди 14 години

ееее, наайй после ДЕКЕВР да почнат да работят за хората, сега ако озаптят и топлофикациите ..супер ще е, ама май няма да го бъде..там са мнооого интереси;) :)

17

ime

преди 14 години

А защо никой не реве за 12 месечното отчитане на топлофикация.

fallback