Снимка: БГНЕС
fallback

Общият брой на двойките на държавните зрелостни изпити е 13 146, които са разпределени между 11 503 зрелостници, като 1643 ученици имат по две слаби оценки, съобщи министърът на образованието.

Даниел Вълчев обяви, че на всички държавни зрелостни изпити са се явили общо 76 450 души.

Зрелостниците, които са с двойки, няма да получат сега дипломите си за средно образование и трябва да се явят на сесията през септември.

15 на сто от зрелостниците ще се явяват на поправителни матури, посочи той.

Вълчев съобщи, че има зрелостници с 0 точки при максимален брой 100.

33 са случаите на получени нули, отбеляза министърът.

166 от работите са събрали 100 точки.

Общият брой на отличните оценки е 23 095.

Първата задължителна матура бе по български език и литература, а втората – по предмет по избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Не дотам неграмотен

преди 14 години

Че има много фрапиращи грешки на матурата - ясно, видя се, чу се, разбра се. Но защо никой, особено господин министърът, не спомена нищо за отличните резултати, за хубавите разработки? Много е лесно и същевременно атрактивно да четеш бисери пред публика. И заради това сега всички групово биват поставяни под общ знаменател - зрелостниците са *** и неграмотни...

88

Спиридон

преди 14 години

Хайде сега, учителите им виновни, матурите - нескопосани и т.н. ..... просто галените ви дечица са с нисък IQ, няма какво да се ежите. Прочетете им бисерите, фрапантните грешки са ТОНОВЕ!!!!! Тонове! .... при това адски брутални, за което на са виновни учителите, драги! Ако някай иска да учи той го прави, не чака учител да му налива акъл с фуния в кухата кратуна! 'ми то просто с фуния не става :DНе може в едно изречение от четири-пет думи да има десет правописни, пунктуационни и т.н. грешки!

87

кандидат-студентка

преди 14 години

и между другото, като казваш нескопосано направени, само аз ли забелязах грешки в техните отговори на listening-a по английски език?

fallback