След шумния купон в ресторант „Континентал плаза” снощи премиерът Сергей Станишев ще одобри предложението на министър Михаил Миков за освобождаването на заместник-министър Румен Андреев.

Останалите служители, които са участвали в празненството, ще бъдат наказани, коментира премиерът.

В същото време Венцислав Рангелов, шеф на служба „Контрол на общоопасните средства” (КОС), ще бъде предложен за изключване като член на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и като зам.-председател на синдикалното дружество при Столичната дирекция на вътрешните работи.

Днес ще се проведе заседание на Управителния съвет на синдиката. Той ще се запознае с фактите около скандалния рожден ден на Рангелов, пищно отпразнуван снощи в софийски ресторант, посочват от синидката.

Недопустимо е в деня на национален траур заради трагичния инцидент на връх Бакаджика край Ямбол висши полицейски служители, бизнесмени и спортисти да се забавляват шумно с песните на сръбската звезда Мирослав Илич.

Подобно действие е в разрез с морала и ценностите, които защитава СФСМВР. Уронен е престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР.

Синдикалистите ще настояват за спешна проверка, която да изясни кои висши полицейски служители са присъствали на празника и доколко е вярно, че рожденият ден е бил обявен като благотворително мероприятие за събиране на средства за деца на загинали полицаи, какви суми са събрани, кои са дарителите.

Очакваме адекватна реакция от ръководството на МВР – установяване на цялата истина, а не потулване и замазване на случая, категоричен е председателят на СФСМВР Иван Павлов, настояват от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase