Снимка: БГНЕС
fallback

Шефът на Националната агенция Пътна инфраструктура призова да бъдат премахнати всички рекламни съоръжения край пътищата.

„Нужна е широка обществена дискусия и промяна в законовите разпоредби, за да бъде увеличена безопасността по шосетата и да се намалят жертвите“, обяви Янко Янков и поясни, че вече са подготвени нормативни промени, „които се надяваме да бъдат приети от следващия парламент“, каза той.

По думите му в момента над 8000 рекламни билборда са поставени край пътищата на страната.

Въпреки че за голяма част от тях са спазени изискванията на Закона да са на отстояние на три метра от лентата и на 300 метра едно от друго, съоръженията създават предпоставка за катастрофи.

В момента обаче пътната агенция не може да откаже разрешително за поставянето на нови табла, ако са спазени разпоредбите.

Те нямат право да контролират цветовете на рекламите, нито пък тяхното съдържание.

За миналата година са събрани 3,9 млн. евро от реклами край пътя.

„Тази сума обаче е нищожна, като се сложи на везната със загубените човешки животи“, посочи Янков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

papi

преди 15 години

Това ли е най важното .Катаджиите да не се крият под дърветата и да дебнат колите с радар а като има дупки или ремонт на пътя да сигнализират и напътстват шофьорите.Пътуваме към Шипка от южната страна около с .Шипка пътя е в ремонт няма кой да те опъти , един стои надалече , под едно дърво слязох от колата за да го попитам от къде да минем за прохода и чак тогава видях ,че е с полицейска палка.Не знаех ,че новият почин е да а се стои под дървото . На сянка а шофорите да си трошат колите по пътищата.А после изкат да ги подкрепяме когато стачкуват.

76

phate

преди 15 години

По-добре сложете гумени ограждения като във Ф1. То и без това всеки 2ри българин се мисли за Шумахер. А на този дето е писал, че в ''Европата" няма такива неща, нека да говори, когато види наистина, а не на изуст. Билбордове има навсякъде и това е нормално, хората са ненормални.Ако е успокоение на някого, катастрофи стават навсякъде и навсякъде има много жертви, тъпо е когато стават от самонадеяност, а в бг това е чувство е доста често срещано.

75

преди 15 години

Прави са хората.Махнете билбордовете, че да си гледаме пътя да не влезнем в някоя по голяма дупчица приличаща повече на изкоп за селски ***

fallback