Снимка: БГНЕС
fallback

Само 8 души са декларирали, че притежават луксозни имоти в София за над 500 хил. лв.

Това показват предварителни данни от проверката на прокуратурата и НАП.

Само преди седмица бе оповестена масирана акция из луксозните къщи в София и страната, която има за цел да провери произхода на доходите на богатите собственици.

Осемте богаташи станали ясни след документна проверка в регистрите на НАП, които показват колко души са платили такса, която е 2% от стойността на имота им.

Данъчните изчисляват, че тези, които са платили над 10 хил. лв., притежават скъпи имоти на стойност над 500 хил. лв.

Осемте богаташи бяха определени от зам. градския прокурор на София Роман Василев като "скромни".

Именно заради това дирекция "Оперативен контрол" в НАП започва още по-строги проверки "на око" в столичните тузарски квартали.

След това всички данни ще се обединят в едно общо разследване с данните, които пристигат от страната.

Ако екипите на НАП констатират финансови и данъчни престъпления, те ще прераснат в досъдебни производства, обещаха от прокуратурата.

Междувременно стана ясно, че след акцията "имоти - лимузини - яхти" разследващите органи ще проверяват и произхода на парите на всички, които са купили акции за над 100 000 лв. през последните пет години.

Комисията за финансов надзор е изпратила писма до инвестиционните посредници (ИП) и управляващите дружества (УД) да предадат списъци с име и ЕГН на клиентите си.

Става въпрос за българи и чужденци, които са вложили в ценни книжа над 100 000 лв.

Изисква се информация не само за сделки на стойност над 100 хил. лв.

На прицел са и инвеститорите, които са преминали този праг в поредица от вложения на борсата.

Инвестиционните дружества също ще трябва да предадат информация за клиентите си, които са им дали да въртят над 100 000 лв.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

иван

преди 15 години

Хей вие от ДАНС защо баламосвате хората елате в Сливен да видите колегите що кола карат за по двеста триста хиляди евро.Вие ставате смешни с някакви имоти за по триста хил евро.Една докарва толкова за година .Вече не ми пука от власта защото съм законен .....жена ми е работничка...това си е законо в европа.

31

работлив,умен но чес

преди 15 години

До "умния" 16.Ако няма богати - тогава няма да има бедни. Защото богатите ядат хляба на бедните - изкарват си хляба от труда на бедните, ПРОСТО ЗАТОВА, ЗАЩОТО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЕДНИТЕ (с изключение на пияниците, пройдохите и други безмозъчнигенетично мързеливи ***) СА ХОРА КРОТКИ, ПЛАХИ, ЧИНОПОЧИТАТЕЛНИ, НЕ НАХАЛНИ И НЕ НАГЛИ ХОРА, които често се притесняват да попитат дори за заплатата си. За разлика от "богатите", "работливите" и "успелите", БЕДНИТЕ НЕ са получавали КУФАРЧЕТА, не са ОТ ИЗБРАНИЦИТЕ, КОИТО "КУПУВАТ"ЗАВОДИ ЗА ЛЕВЧЕ, които КРИЯТ СЕБЕСТОЙНОСТ И ДЕРАТ ПЕЧАЛБИ ОТ МИЛИОНИТЕ СИ СЪГРАЖДАНИ-АБОНАТИ 3-4-5 пъти по-високи, НЕ ВЗЕМАТ И СТРЪКЧЕ ТРЕВА ОТ ОБЩИНСКАТА ГРАДИНКА, камо ли да си ЗАГРАДЯТ ПАРЦЕЛЧЕ, преди за започнат работа СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ И НА УМ НЕ БИ ИМ ДОШЛО ДА сложат "БЕЗОПАСНА" ОТРОВА ВЪВ ВАФЛИТЕ, В МЛЯКОТО, В СИРЕНЕТО, В МЕСОТО, В КАШКАВАЛА, ДА БОЯДИСАТ ХЛЯБА И ДА ЛЪЖАТ, ЧЕ Е РЪЖЕН, ДА ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРОДАВАТ ЕЛ. ПЕЧКИ, КОИТО СЕ РАЗПАДАТ СЛЕД 3-4 ГОДИШНА УПОТРЕБА и още, и още, и още "успешни" богаташки крадливосдти, измоми, мошеничества. Само не ни говорете, че богатите са богати, защото са честни и работливи ... кажете нещо за "строителя Банев" апропо, къде е този "стожер на нова България"? За 20 години видяхме и разбрахме всичко! Колкото да се опитвате да се изкарате светци и работливци - няма да стане. В някои бели страни - може и да има честни и работлви богаташи - У НАС - НЕ!

30

kukuriak

преди 15 години

Pohvalno!

fallback