Снимка: Булфото
fallback

След като министър Масларова уреди 15 хиляди пенсионери да почиват на бюджетна издръжка, сега Консултативната комисия по туризма, която отново е държавна структура, предлага данъкоплатецът да поеме половината от почивката на държавните служители в курортите у нас.

Така чиновниците щели да бъдат стимулирани да почиват в България, а не да харчат пари в чужбина, аргументира се председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова.

Така например, ако чиновник от някое министерство реши да почива 4 дни в четиризвезден хотел в Слънчев бряг и цената на пакета е 450 лв., ведомството поема половината от сумата – т.е. 225 лв., като служителят получава и пета нощувка, която е бонус от хотелиера.

Идеята на Крушкова е на всеки четиридневен престой чиновниците да получават по една нощувка бонус от хотелиерите, а ако ваканцията им продължава седем дни, те ще получат две безплатни нощувки допълнително.

„Отнася само за държавните служители, но нищо не пречи и бизнесът да се включи и да поема половината от ваканционния пакет на работника си”, обясниха тя.

Предстои предложенето да бъде внесено в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

преди 15 години

направо ми се повръща....

174

преди 15 години

тея държавните служители са самозабравили се,те си мислят,че в частния сектор се печели милиони,че всички се чудят каква кола да си купята реално цялата икономика е срината,вече и пазар нямаболниците ще се срутят,пътищата на дупки,пенсионерите на ръба на оцеляването,младите са пътници от сега - няма перспектива за тях .... по-точно има.....като емигранти.а ония се чуди как да отиде на море,да си почине,защото цяла година се уморил на бюро да бичи печати върху незнайни бумаги,чието съществуване се гради да се оправдае службата,не толкова,че се върши някаква работа.те такива неща...

173

още една отвратена

преди 15 години

Отвратена е слаба дума, гова е безумие ... пир по след чума.Но тази чума, очевидно не засяга плужеците във властта, а мизерния и обезверен народ.Чудя се кога ще ли започнат безредиците и саморазправството между човечетата, оставени да оцеляват на произвола на съдбата...Ай, на държавните служители им замириса на море, а на другите на студена вода...

fallback