"Възможно е да има напрежение в страната заради безработицата. Необходима е по-висока квалификация сред кандидатите за работни места. Нека не забравяме, че 70 процента от безработните са без квалификация", каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Социалната министърка посети целодневна детска градина "Иглика" в Карнобат. В общината са инвестирани 3 млн. лева.

За 4 години Министерството на труда и социалната политика ремонтира и обнови 1500 обекта по проект "Красива България" и Социално-инвестиционния фонд.

Заедно с премиера Станишев Масларова посети санирания по проект "Красива България" дневен център за деца и възрастни с увреждания и детската градина "Здравец" в Айтос, която също предстои да бъде ремонтирана.

За 2009-а са заделени 60 млн. лева за модернизация и рехабилитация на обекти в 160 общини, като броят на проектите достигна 240, припомни премиерът.

Емилия Масларова посочи, че в Айтоска община в рамките на три години са реализирани 5 проекта по "Красива България" и 2 по социално-инвестиционния фонд на стойност над милион и половина лева.

Само за целодневната детска градина "Здравец" и Дома за деца и младежи с увреждания, ремонтирани по проект "Красива България", са изразходвани 650 хиляди лева.

За Бургаска област за социални дейности са дадени общо 8 милиона лева. Минималната пенсия след по-малко от месец ще стане над 130 лева, обеща министърката.

"Ако деца до 6-месечна възраст, дадени за отглеждане в социален дом, не бъдат потърсени от родителите си, ще бъдат дадени за осиновяване. В момента 200 деца чакат нови семейства", каза в заключение Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase