Забрадени ученички в Рибново. Снимка: БГНЕС
fallback

Антимафиоти от ДАНС са арестували кмета на община Рибново Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в селото Мурат Бошнак.

Срещу двамата има образувана прокурорска преписка за изповядване на религия и подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.

Името на кмета Ахмед Башев беше изнесено от Комисията по досиетата при публикуването на сътрудниците на службите, кандидати за кметове и общински съветници.

Башев е роден на 22 януари 1964 г. и е вербуван от ст. лейтенант Владимир Трендафилов на 26 май 1988г. (в разгара на възродителния процес - бел. ред.) за секретен агент с псевдоним Манол.

Съществуват документи за донесения с неговия подпис.

В началото на март Dnes.bg ви съобщи за потресаващи случки в благоевградски селища, където живеят българомохамедани.

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него, вместо с господин, с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

рибновец

преди 13 години

истинана за радикалния ислямизъм е такъв-в рибново няма радикален ислямизъм само наченки на такъв което също е опасно.проблемат е в талибана башев-*** той пере пари чрез сирииски фондачии и не го интересува ни религия ни тапите *** от рибно просто ги използва за целите си противопостави хорота да се мразят и псуват а той дори не живее там защото не може да ги гледа...няма закони в бугарско т. е. има но комерсиални... да ЖИВЕЕ ТАПИЯ *** а наздраве.

170

ок

преди 14 години

до днес не е имало такова чудо в кой век живеем бе българи тези луди барабар ян бибиян да ги линчуват от РБългария те са позор за българите хора като башев са национални герои тях ги обичат всички раси сомо които го познава знае че едуша за милиони християните покрай него защо го обичат ако има такива лъжи ще е никой а тои епросто супер 12г е кмет иоще толко дае.давай башев браво

169

НЕЗАБРАВИЛИЯТ

преди 14 години

Добре го казва баба ми(на 87години е и си е все о6те с ума)-"колили са ни и пак ще ни колят!"-който си мисли че може мирно да се съжителства с ***-подстрекавани от фанатизираните си лидери-греши за съжаление-прочетете малко и ще разберете как бавно и сигурно заливат цяла европа, проповядвайки под една или друга форма звратените си представи за света.От тях хора нестава(неважи за българите живеещи в источните Родопи -излъгани че имат нещто общо с турците, мачкани и претопявани през годините.

fallback