Снимка: БГНЕС
fallback

Италиански бизнесмен съкрати работниците си в Сливен, остави ги без заплати и избяга в страната си.

Над 30 души от фирма "Редоро” не са получавали заплати от декември миналата година и не са осигурявани от работодателя си през последните месеци.

"Общата сума, която италианецът Роберто Дедоро дължи на работниците и доставчиците, е около 500 хил. лв.”, заяви адвокатът на потърпевшите Сиво Сивов.

Той ще предяви иск срещу бизнесмена и ще потърси съдействие от нашето Външно министерство и посолството на Италия Дедоро да бъде върнат в България и обезщетенията на работниците да бъдат изплатени.

Не са уредени и заповедите за съкращаване на работниците, както и трудовите им книжки. Заради това те не могат да се запишат на трудовата борса за обезщетение.

Сред потърпевшите има жена, която ще се пенсионира през април и не може да уреди документите си.

Италианецът имал бизнес в България от няколко години.

Фирмата е имала чорапен и шивашки цех в електровакуумния завод в Сливен.

Според потърпевшите работници допреди няколко месеца шефът им бил коректен с тях, плащал им навреме и ги осигурявал на минимална работна заплата.

Те споделили с адвоката си, че цялата продукция от Сливен била изпращана на сестрата на Дедоро в Италия и парите били превеждани по нейна банкова сметка. Неговите сметки в България били празни.

Преди да забегне, италианецът предупредил работниците си, че няма да плаща на хората, които заведат дело срещу него.

Dnes.bg установи, че телефонният номер, посочен за връзка с фирма "Редоро”, е закрит от БТК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

МИ

преди 15 години

Поне да им беше дал по една диплома,че могат да работят на предачни машини или нещо за мениджмънт ,че в България признават само законите на интелектуалната собственост на еничарите-мутрите наречени господ и господка,

34

преди 15 години

ХАХАХА

33

НФБ

преди 15 години

крадат червените *** , но и всечески пречат на бизнеса!Тонят се умишлено чуждите инвеститори които неснасят на партията столетница!мутрите ги притискат, данъчните ги притискат, полицията ги притиска..Народа е мързелив и не му се работи, а му се слуша чалга и иска да мята гюбеци!Огледайте се внимателно и кажете не е ли така?Видях наскоро една сватба на видео в българския град Мелник!!!!и се зачудих дали не се намирам в някой арабски квартал или в някое турско селище...булката се качила на масата и играе ли игра е гюбеци...всичките присъстващи играеха също кючеци или по тамошно чучеци ..чучеци....И сляпия вижда как България се ***!Циеганските ритми са на мода!*** мързел обладава нацията!Вижте и младежта в студентски град..дискотеки.. но без Библиотеки!Изпитите се купуват!Във Франция например за елитните училища има т.н. препаратоари!Влиза се само с отлични оценки ..после в продължение на 21г те подготвят! След това има има финален изпит и тест на който кандидатите отново се пресяват и остават само около 30% които продължават в определената мечтана област..политехника..медицина..!У нас университети на път и под път!И кмагаре да влезе и то ще излезе с тапия за висшист!Вижте как е в нов български университет в София..в Свищов...в Благоевград...Решението е в тестове, анонимни!Критериите както и към държавниците ни трябва да се завишат!Другото са глупости натъркалета!Бачкане, ама много бачкане, ако искаме да сме европейци!Промяна в нас самите първо!

fallback