Станислава Куцарова, майка на 29-годишния Пламен Куцаров, който бе заподозрян за участие в отвличане и почина след полицейски разпит с детектор на лъжата, поиска среща с вътрешния министър Михаил Миков.

Жената чака извинение от министъра заради убийството на сина й и очаква наказание за полицаите, превишили правата си, обяви самата тя в ефира на Дарик радио.

Жената обяви още, че самата тя работи в МВР – в кухнята на стола на ведомството.

Според адвокат Тодор Апостолов, Пламен Куцаров не е бил криминално проявен, а общ работник във фирма за алуминиева дограма.

Според полицията обаче Куцаров е задържан, защото е участвал в банда за отвличания, като неговата роля била да води преговорите за пари с роднините на похитения.

В разследването за отвличането на мъж с прякор Цигането са използвани специални разузнавателни средства, но според адвокат Апостолов няма доказателства за участие на Куцаров в престъплението.

„За едно съм категоричен, няма фоноскопна експертиза, която да доказва, че гласът на човекът, който води преговори с роднините на отвлечения е Пламен Куцаров. От тук насетне всякакви всякакви интерпретации на тази тема са спекулации с паметта на това момче”, заяви още адвокатът.

Dnes.bg припомня, че Пламен Куцаров почина мистериозно в полицейския автомобил на път за ГДБОП.

Аутопсията на 29-годишния арестант показала, че причината за смъртта му е задушаване.

Мъжът бил с качулка без прорези за очите и устата и не е имал достъп на кислород.

Малко по-рано при среднощна стрелба на 22 януари бе убит криминално проявеният Йордан Цонков – Джиджи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase