Снимка: БГНЕС
fallback

6000 безплатни карти за почивка в Банско, Боровец и Пампорово ще получат туристи от различни националности, съобщи председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

Пакетите ще бъдат разпределени като рекламна кампания на българския зимен туризъм.

Стойността на кампанията е около един милион лева.

3500 карти ще бъдат насочени към английските туристи, а 1000 – към руските.

Останалите 1500 карти ще се предоставят на българските туристи, като те са разпределени поравно между трите курорта, а изборът на туроператори е предоставен на концесионерите, съобщи “Дарик”.

70% от средствата за кампанията са държавни.

Първите резултати от кампанията ще бъдат отчетени на 5 февруари.

От бранша бяха категорични, че ако не успеят да съберат средства от тази кампания, може и да не успеят да се подготвят за летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Georgiev

преди 15 години

Как ги разпределиха тези карти, на основата на какви статисти4ески данни? Това са двете държави затънали най-много и от които о4акваме огромен спад ..... първо не вярвам 4е картите сте стигнат до някого и второ като професионалист в сферата на туризма не виждам нито грам икономи4еска логика ..... това са пари на вятъра, а много хора и в 4астност деца имат огромна нужда от тези пари ..... преди седмици гледах филм посветен на сираци с увреждания, вързани като ку4ета в интернати дале4е в родопите, за да не ги вижда и 4ува никой, а дебели англи4анки и напудрени рускини ще карат ски, щото виждате ли на депутатите им са празни хотелите ......

56

много нервен

преди 15 години

Стига ве, само дразните хората с тези новини.., българина не е толкова търпелив, колкото си мислете...

55

преди 15 години

Тези от властта, които са дали ход на тази работа, имат и интереси в областта на туризма, т.е. с държавни пари искат да си оправят бизнеса. Тези от туризма си имат лоби в управлението, това е положението. Има и нещо друго, нищо чудно тези пари да изчезнат по някакъв начин и въобще да не отидат по предназначението, за което се споменава в статията.

fallback