Снимка: Булфото
fallback

147 дни българинът работи, за да осигури приходите в държавния бюджет, каквито са планираните за 2009 година. Това се отбелязва в анализ на Института за пазарна икономика.

Най-много време отделяме за попълване на хазната с ДДС – 46 дни през 2009 г. Следва времето, което
отделяме и ще отделим, за да дадем своя принос към социалното и здравно осигуряване – 30 дни.

25 дни работим за данък общ доход и корпоративния данък, 21 дни – за да се напълни държавната хазна с акцизи, 25 дни – за местните данъци, такси и мита.

С оглед на преобладаващото време, което българинът отделя от трудовото си ежедневие за държавния бюджет,
Институтът за пазарна икономика лансира идеята 27 май 2009 г. да бъде обявен за ден на свобода от правителството.

На тази дата само символично българите ще спрат да работят за правителството и ще се трудят само за себе си. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

преди 15 години

1. Няколкостотин политици - всеки от тях борещ се да стане милиардер.2. Поне 1 500 000 пенсионери - защото държавата е профукала парите, които те са внасяли за пенсия цял живот, а самите те като пълни *** са си изгубили спестяванията.3. 200 000 държавни чиновници - от които няма никаква полза, а само наглост.4. 60 000 куки - които не вършат работа и за 60 човека, освен когато трябва да бият деца пред парламента.5. 600 000 крастави *** - които отказват да работят, препитават се само с пожизнени държавни пенсии и грабежи - ама за тях се пропиляват милиарди.Е, то е чудо, че цели 93 дена работим за себе си... въпросът е, че в тая ненормална държава да си бял човек, хетеросексуален, работещ и данъкоплатец, значи си последната дупка на кавала, ***, дойна крава, едва ли не престъпник сам по себе си...

49

thebrainless

преди 15 години

По-зле от турско робство!

48

преди 15 години

хей 40,аз съм туркиня и никой не бачка за мен.бих потънала вдън земя от срам ако ти бачкаше за мен.това искам да ти стане ясно веднъж завинаги.не живей с илюзии.върни се обратно в реалността.да не се окаже,че аз бачкам за теб,но ти разбира се не би се трогнал от този факт.

fallback