Снимка: Dnes.bg
fallback

Столичната община е дала съгласие за продължаване на протестните митинги и живата верига пред сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на общината.

Протестните действия ще са на 17, 18, 19, 20 и 21 януари от 11,00 до 19,30 ч.

Организатор е инициативна група от студенти, граждани, неправителствените организации Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове и Гражданското сдружение за защита на студентите в "Студентски град", екологични и граждански организации и движения. 

Протестните действия трябва да са извън охраняемата зона на Народното събрание.

Преди старта на митингите, от 10,30 часа, булевард "Цар Освободител", между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ще бъде затварян за движение за автомобили.

Протестите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

.obshtestvo.net

преди 15 години

азкараите тези *** от София! Къде и кога пак ще протестирате?!? Ще доида и аз да помагам на милиционерите да ви пердашат!Селяни вървете си и никога повече не се връщаите!

167

kiro sofiiski

преди 15 години

Какво е това СРОКСОС ? Какви са тези пъпчивци? Те пък какво искат ? За какво ще протестират! Явяват се някакви пъпчиви пубели и нещо нечленоразделно мучат! Ама какво искат никои не знае. Комаи и те не знаят. Ама нали е модерно- протестират , чули ,че и в Гърция така правят. Да ама там стачката е политическа. А тук някакви *** искалиш нещо в студентски град да се случи, ама те незнаели какво!!! Вие пък кои сте от този "студентски град" и какво искате. Там някои насила ли ви доведе??!!?? Ако са ви запрели там насилственно и нещо ви правят ,кажете да помагаме?!?!Ама тия пъпчивците дето незнаят какво искат и дигат пушилка защото няма какво да правят....!!!! Те били бъдещето.... !!!! Ужас !!!! Абе другите хора плащат парно по 160лв на месец. Вие сте се събрали от незнаини паланки , за по 15 лева на месец си живуркате. При вас комунизма е в деиствие и просто се чудите какво да правите комаи !!!! Учете и не се занимаваите с глупости!!! Е вярно плащат ви по някои лев да ходите ида шумите пред парламента.Имате колкото за една дискотека. Е там пък ви биели. А вие друго заслужавате ли ???Може пък и аз нещо да съм се объркал!!!Ако е така поправете ме моля!

166

валери

преди 15 години

Преди години бях в Германия.Немците протесираха против ограничението на скороста по аутобаните.В деня определен за потест всички водачи на МПС точно в 8.00ч.надуха продължително клаксоните,заебаха колите си насред улицата и отидоха да пият кафе,кой където намери.Не можете да си представите какво задръстване се получи.За резултата на протеста сигурно се досещате,че беше напълно успешен.Спомням си фрагмент от речта на един от водачите на протеста по радиото ,прозвуча горе,долу така: \"Фактът, че съм гражданин на тази страна е напълно достатъчен никой да няма правото да ми разпорежда с каква скорост да се движа по моите аутобани.\"Виждате по какъв интелегентен начин и правителство и бундестаг,и полиция бяха \"матирани\" само с един ход.И никой не беше бит като живото.ПРОСТО и ЕЛЕГАНТНО , ШАХ и МАТ.Стопляте ли за какво говоря? Това се нарича СТРТЕГИЯ на ПРОТЕСТА и всеки синдикалист го знае.Не нужно \"лидерите\" да водят хората да ги бият като магарета пред парламента.Достатъчно беше да се направи една седяща стачка на едно от най оживените кръстовища в София.Така ченгетата нямаше да имат оправданието че са били нападнати от протестиращите защото седящ човек не е нападател.Нали така.Нещо повече, щяха да бъдат принуддени да изнасят на ръце митингуващите.Има още много полезни трикове и номера с които по мирен и не чак толкова мирен начин да бъдат заставени упавляващите да се съобразят с исканията ви.Важно е да не се отказвате. Защото , \"Делото е Свято,проклет да бъде който го предаде\".

fallback