Снимка: Dnes.bg
fallback

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

.obshtestvo.net

преди 15 години

Управляващите не зная какво ще направят?!? Вероятно това което трябва да се направи с *** като вас! Но аз и такива като мен зная, ще доидем да ви пердашим заедно с милиционерите ! Елате, ние също ще сме там , *** такива!

170

paragraf.22@mail.bg

преди 15 години

имам една идея.нека другата сряда в 16.00 всички които искат проняна да се качат в гратският транспорт ида се возят 2 часа.нека блокираме софия пак да видим какво ще направят управляващите

169

преди 15 години

Здравейте.Попринцип аз съм за тези протести :-) но уви няма да ходя...някой замисли ли се какво следва след евентуално сваляне на правителството? :-) избори... и какво? :) ще изберете пак някакви такива ***... и пак... и пак... и пак.... :-)Този Студентски протест за какво се почна?... някой замисли ли се :-) от каде се започна... мисля че едното няма нищо общо с другото :-) да прави сте за себе си ок протестирайте :~)просто ще се постигне същия ефект като далечната 89-та ... 91-ва... 97-*** година :-) и пак едно голямо нищо :)

fallback