Снимка: БГНЕС
fallback

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Рускиня

преди 15 години

Аз дойдох , защото в Россия отнасяха се към българите много добре и не знаеха , че българите са лицемерна и лъжлива нация.Средства на информация винаги писали за България, като за дружествена страна.Сега и в Россия вече знаят, че българите съвсем не тези за които толкова години се представяли.Цялата страна това знае вече.Не чакайте , че ще простят подлостта ви, вече няма да има тези отношения , като преди.Сами се изпросили.Ще продават газ и петрол за световна цена, та нали вместо вас все едно ще плаща Ес, така че и по цената на Ес продадена стока и вие ще получавате.Отсега и понататък всички бивши"приятели" ще купуват по световна цена.Умолявайте Украйна да ви пусне кранчето, като на "приятел" защото много държите на техните връзки които са много тесни.Докажете това.:-))Ще има два потока които ще отиват към Европа, единият през Турция, другият през България.но ако не искате, то ваша работа, ще има само през Турция.Питайте Газпром. А аз , ако продължавате да ме тормозите , наистина ще напусна страната ви , тогава ще имате "на тясно".... >:-Р

119

Рускиня

преди 15 години

Аз дойдох , защото в Россия отнасяли се към българите много добре и не знаели , че българе лицемерна и лъжлива нация.Средства на информация винаги пикали за България като за дружествена дтран.Сега и в росся знаят, че българи съвсем не тези за които толкова години се представяли.Цяла стран знае вече.Не чакайте , че ви простят подлостта ви, вече няма да иима тези отношения , като преди.Сами се изпросили.Ще продават газ и петрол за световна цена, та нали вместо вас все едно ще плаща Ес, така че и по цената на Ес продадена стока и вие ще получавате.Отсега и понататък всички бивши"приятели" ще купуват по световна цена.Умолявайте Украйна да ви пусне кранчето, като на "приятел" защото много държите на тяхи връзки теви много тесни.Докажете това.:-))Ще има два потока които ще отиват към Европа, единият на турция, другият през България.но ако не искате, то ваша работа, ще има само през Турция.Питайте Газпром. А аз , ако продължавате да ме тормозите , наистина ще напусна страната ви , тогава ще имате "на тясно".... >:-Р

118

Common Sense

преди 15 години

обясни тогава по какъв начин и защо дойде да живееш в България, щом в Русия е толкова прекрасно?

fallback