На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.

Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Това са исканията им... на студентите, които трета седмица чакат справедливост за смъртта на Стоян и за сигурността си в Студентския град.

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентски град, приятелите на зверски убития студент по фармация отново ще се съберат на 19.декември в 11 ч. пред зала "Христо Ботев".

Този път обаче няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.

Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че Висшият съдебен съвет е решил да вземе под наблюдение делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Работната група за наблюдение на делата от особен обществен интерес е изпратила писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане за информация за това дали е образувано досъдебно производство по случая и от коя дата е, кой е разследващият орган и наблюдаващият прокурор.

Отправено е и питане дали делото е взето на специален отчет във ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase