Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков уволни четирима полицаи, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Отстранен от работа е началникът на РПУ–Приморско. На 5 август около 6 часа в бистро “Бохемия” в Бургас той е станал свидетел на убийство.

Вместо да предприеме действия за задържане на извършителя, да запази местопроизшествието и да уведоми полицейските органи, безучастно е напуснал заведението.

За това си деяние, уронващо престижа на службата, на полицая е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание.

Стажант от Столичната дирекция на вътрешните работи без уважителни причини не е ходил на работа в периода от 17 септември - 1 октомври, констатира проверка. Това е причината вътрешният министър да подпише заповедта му за уволнение.

Заради извършено тежко дисциплинарно нарушение е уволнен полицай от ГКПП Калотина. Установено е, че на 5 октомври около 2,50 часа при обработка на документите на сръбски гражданин на граничния пункт, влизащ в страната ни с товарен автомобил “Скания”, полицаят е поискал и получил пари.

В хода на проведената служебна проверка у него са открити 230 евро в различни купюри – сума, забранена за носене от гранични полицаи по време на работа.

Старши полицай на сектор "Охранителна полиция" към РУ "Транспортна полиция" - Варна, е уволнен за това, че е предизвикал катастрофа на 28 септември на бул. "Цар Освободител" във Варна.

Пътувал е с личния си автомобил "Пежо 205", не е спазил дистанция, дрегерът е отчел 1,37 промила алкохол в кръвта му, а кръвната проба показала 2,14 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

иванчо мераклията

преди 15 години

благодаря ти партийчо любим загдето ни даде тринадесета заплата,загдето ни вдигна заплатите загдето ни реши проблемите загдето ни повдигна социяният статус както обеща.Ето това сте вие *** само обещавате докато дойдете на влест а после ни докарвате до просешка тояга.Ако не беше Костов да ни вдига заплатите на 6 месеца с по 10 процента щяхме да сме още по зле.скоро ще се отървем от вас некадърници начело със засуканото ви рокерче.Но да има късмет да се вози и да тръгне по пътищата,ще си плаща актовете с лихвите

25

преди 15 години

Ко речиииии??????

24

преди 15 години

Такаааа, да ти разясня някои работи.Първо-не знаеш ли, че такива клетви се стоварват върху този, който ги казва, и второ-не ти ли идва на акъла, че не си толкова анонимен тук и скоро могат да те привикат да даваш обяснения защо уронваш престижа на държавна институцуя и да те съдят? Уверявам те-има случаи на проверени такива като тебе и ще ти се стъжни.

fallback