Министърът на вътрешните работи Михаил Миков уволни четирима полицаи, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Отстранен от работа е началникът на РПУ–Приморско. На 5 август около 6 часа в бистро “Бохемия” в Бургас той е станал свидетел на убийство.

Вместо да предприеме действия за задържане на извършителя, да запази местопроизшествието и да уведоми полицейските органи, безучастно е напуснал заведението.

За това си деяние, уронващо престижа на службата, на полицая е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание.

Стажант от Столичната дирекция на вътрешните работи без уважителни причини не е ходил на работа в периода от 17 септември - 1 октомври, констатира проверка. Това е причината вътрешният министър да подпише заповедта му за уволнение.

Заради извършено тежко дисциплинарно нарушение е уволнен полицай от ГКПП Калотина. Установено е, че на 5 октомври около 2,50 часа при обработка на документите на сръбски гражданин на граничния пункт, влизащ в страната ни с товарен автомобил “Скания”, полицаят е поискал и получил пари.

В хода на проведената служебна проверка у него са открити 230 евро в различни купюри – сума, забранена за носене от гранични полицаи по време на работа.

Старши полицай на сектор "Охранителна полиция" към РУ "Транспортна полиция" - Варна, е уволнен за това, че е предизвикал катастрофа на 28 септември на бул. "Цар Освободител" във Варна.

Пътувал е с личния си автомобил "Пежо 205", не е спазил дистанция, дрегерът е отчел 1,37 промила алкохол в кръвта му, а кръвната проба показала 2,14 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase