ДСБ изрази възмущението си в парламента от „поредния вандалски акт на президента Първанов“. Според тях той дължи обяснение на узбекския и на българския народ за системно избиваните от него животни.

От партията на Костов не приемат той да демонстрира стил на живот и навици от времето на Тодор Живков и Пенчо Кубадински.

Dnes.bg припомня, че президентът Първанов при посещението си Узбекистан между 5 и 8 ноември т.г., както съобщи руският сайт Fergana.ru, е отстрелял защитения вид козел архар в узбекистанския резерват, за което няма разрешителен режим и оневинителна процедура.

Съгласно българското законодателство за убийството на такъв ценен вид лишаването от свобода е до 5 години, глобата е от 1000 до 5000 лв., заявиха в парламента Евдокия Манева и Елиана Масева.

Те направиха аналогия, като смятат, че престъплението се наказва по местоизвършването.

Депутатките обясниха, че узбекски неправителствени организации са информирали наши неправителствени огранизации по случая.

В момента тече кореспонденция и нещата няма да се оставят без последствия, заявиха от ДСБ.

Това не е първият случай, в който държавният ни глава се изявява като успешен авджия. На 5 март тази година, ден след трагедията с влака София-Кардам, Първанов ловуваше в Симитли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase