Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

от баба ви

преди 15 години

Прости-***,прости-***,прости-***-що е то?-Българи в България.

235

korleone

преди 15 години

Мисля че тази тема трябва спешно да се закрие,защото коментарите взеха ужасен ексцентрик.От миризливата *** започнахме да се доказваме кой е по по - най.А всички псевдо емигранти,миячи на чинии,зидари,кофражисти,слугини,боклуджии да не взимат отношение това не е 1978 г а 2008г.и да си помислят кой им даде възможност да са там,аз мисля че майката България.Стойте си в дупките и когато Ви кажем тогава изпълзявайте,а нас ни оставете да си оправим държавицата,защото това е най-красивата родина в целия свят,няма по-готина от нея.Другите са красиви но без душа,лачени,напудрени,лъснати,но без душа,а тук се диша.Това е България и не я плюйте мизерници.

234

преди 15 години

Сите *** да си одат у джамийката и те тва е.Там им е мястото,не в МВР.

fallback