Снимка: Булфото
fallback

Скандалът около уволнението на Георги Коритаров от Нова телевизия стана повод за осветляване на приятелските отношения на журналиста със столичния кмет Бойко Борисов, които досега не бяха обсъждани в публичното пространство.

Това, което се случи, е всъщност шантаж заради излъченото предаване с жената, която се идентифицира като информатор на Юрген Рот, заяви в интервю за Канал 3 уволненият журналист.

Dnes.bg припомня, че на 14 ноември тази година в сутрешния блок на Нова телевизия Коритаров проведе разговор със Светла Василева, представена като „информатор на германския разследващ журналист Юрген Рот“. Тогава Василева заяви: „Град Правец е частен град на фамилията Златеви“.

Ден след излъчването на интервюто Коритаров получава SMS от Бойко Борисов, в който пише: „Валентин Златев ми се разсърди“.

Няма защо да се сърди на теб, защото не си ми редактор“- това бил отговорът на журналиста, който той сподели пред Канал 3.

С Валентин Златев се познаваме от компании на генерал Бойко Борисов, с когото сме били в близки отношения. Познавам Валентин Златев от тази среда и съм бил в отношения на добър познат с него, заяви Коритаров и дори стигна още по-далеч в признанията си:

Аз съм бил в кабинета на Валентин Златев многократно като при добър познат и като при приятел на генерал Борисов...

Днес казах на господин Борисов нещо, което ми се струва, че е важно. Казах му го по телефона. Казах му, че твърде е възможно ГЕРБ да загуби изборите, но ако ГЕРБ все пак спечели тези избори, които предстоят, това според мен би било изключително опасно за България, тъй като по този начин зад победата на ГЕРБ ще се легитимират интереси, които са недостатъчно ясни. Иначе наистина искрено съжалявам за това, че съм си и помислил, че с тези хора може да се стои на една маса, разкая се Коритаров.

По-рано в петък стана ясно, че Валентин Златев е изпратил писмо до Нова телевизия, в което има оплакване срещу журналиста.

Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме, че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика.

Това заяви за агенция „Фокус“ Диана Дамянова, собственик на агенция D&D, която отговаря за връзките с обществеността на Валетин Златев (шефа на „Лукойл”).

Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се - Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона, заяви Дамянова.

Писмото съдържа твърдения за изнудване от моя страна за 3 милиона. Искам да подчертая, че аз не съм в позиция да изнудвам човек като Валентин Златев, още повече за 3 милиона. Искам да подчертая, че с досегашното ми уважение към Бойко Борисов и представата ми за приятелство, никога не бих си позволил тъкмо заради неговия авторитет да изнудвам някого за подобна сума пари, за когото знам, че е негов приятел, заяви от своя страна Георги Коритаров.

Преди признанията на уволнения журналист в ефира на Канал 3 Силва Зурлева (главен консултант на Модерн Таймс Груп в България, а също и на борда на директорите на Нова Телевизия) разви тезата, че Коритаров е отишъл при Златев като пратеник на Цветелин Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

ето

преди 15 години

организация без лидери ,в която взимаме решения с гласуване

84

преди 15 години

ама ТОЯ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ САМО ПРАВЕЦ ЛИ ВЛАДЕЕ??????

83

преди 15 години

Коритаров много помогно за изобличаването на: *** -румен петков и генерала му ,който го снимаше с телефон ,дпс-с керим караали, абе може и агент дае бил,но е един сравнително по смел журналист и умен, а това е наистина някакъв шантаж с причината за уволнение

fallback