"Александър Томов орева цяла България при отнемането на лиценза на ЦСКА, като спомена моето име. Аз очаквам да ме даде на съд, за да излезе истината наяве", обяви президентът на ПФК "Левски" - адвокат Тодор Батков, пред bTV.

"Аз продължавам да задавам въпроси кой е собственик на ЦСКА и каква тежест е поел "Кремиковци“ за издръжката на клуба. Държавата ще се намеси с много милиони за спасяването на комбината и ще излезе, че ЦСКА се издържа от държавата", отбеляза Батков.

Според него има схема на източване на комбината именно чрез армейския клуб.

"Известно ми е, че Томов беше обвиняем по чл. 203. После се разбра, че "Кремиковци" е гарантирало 10 милиона лева за ЦСКА и банката си е получила парите от кого - от "Кремиковци", допълни адвокатът на Майкъл Чорни.

Тодор Батков призова Александър Томов на дебат, дори и при предварително уговорени въпроси.

"Футболните отбори като акционерни дружества трябва да бъдат подложени на сериозни проверки като регистрация, като собственост", подчерта Батков.

Президентът на "Левски" призна, че е бил изненадан от връчения му орден "Стара планина".

"Едва 7 дни преди рождения си ден разбрах, че е създаден инициативен комитет с най-видни българи. На кого от тях мога да кажа да ми съдейства за получаването на орден?", запита в заключение президентът на "Левски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase